Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Стартувала підготовка до нового опалювального сезону

17 червня 2021 - 17:02

Під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Едуарда Брутмана відбулася нарада щодо стану готовності об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери Запорізької області до роботи в осінньо-зимовий період 2021/2022 року.

  • Належна підготовка об’єктів житлово-комунального господарства відіграє важливу роль у забезпеченні стабільного проходження осінньо-зимового сезону, що передусім відобразиться на якості надання послуг населенню. Тому керівники громад мають тримати на контролі ці питання, вирішувати проблеми завчасно, а не в аварійному режимі з початком осені, - наголосив Едуард Брутман, відкриваючи засідання. 

Директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва ОДА Віталій Литвиненко повідомив, що за інформацією територій до нового опалювального сезону вже підготовлені 2028 житлових будинків, 37 шкіл, 46 дитсадків, 56 закладів охорони здоров’я, 178 котелень та 180 кілометрів теплових мереж.

Одним з найбільш актуальних питань при підготовці до роботи в осінньо-зимовий період є стан розрахунків теплопостачальних підприємств за спожитий природний газ, бо від цього залежить отримання газу під час наступного опалювального сезону. Віталій Литвиненко доповів, що з початку року загальна заборгованість перед НАК «Нафтогаз України» за спожитий природний газ зросла до 1,7 млрд грн, з яких 1,5 млрд не сплатили мешканці регіону. 

Також учасники наради обговорили й інше нагальне питання – облаштування комерційних вузлів обліку природного газу засобами дистанційної передачі даних. На жаль, не всі громади вчасно виконали поставлене завдання. Досі не обладнано модемами 37 об’єктів. Найгірша ситуація у Кам’янсько-Дніпровській (11 закладів освіти і лікарня) та Водянській (9 закладів освіти) громадах.

Тому  органам місцевого самоврядування необхідно провести комплексну перевірку готовності об’єктів житлово-комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2021/2022,  забезпечити заклади соціальної сфери резервними джерелами енергопостачання, провести встановлення та повірку приладів обліку газу і засобів дистанційної передачі даних комерційних вузлів обліку природного газу всіх установ бюджетної сфери. Крім того, громади мають вжити дієвих заходів для погашення заборгованості підприємств житлово-комунального господарства за енергоносії, у тому числі, за рахунок надання комунальним підприємствам фінансової допомоги з місцевих бюджетів.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Наш досвід – наймасштабніший в Україні», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров про будівництво «підземних» шкіл у регіоні

Вже восени мешканці пошкодженого внаслідок ворожої ракетної атаки будинку повернуться до відремонтованих осель

«Реанімуємо шкільну освіту», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров про співпрацю органів влади в освітній галузі

Мінветеранів удосконалило спосіб організації та надання послуг із психологічної допомоги

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 15.08.2024

Впродовж доби окупанти 397 разів били по 14 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 903-го дня війни

Об’єднали зусилля: голова Запорізької ОДА Іван Федоров розповів про результати співпраці обласної та міської влади

Розширено перелік послуг у ЦНАПах: Уряд ухвалив розпорядження

Понад 450 дітей із Запорізької області відпочили в Міжнародному дитячому оздоровчому центрі «Артек»

Гаряча лінія Запорізької ОДА: заступник голови Євген Мироненко відповів на питання громадян

Фактчекінг та медіаграмотність для підлітків: стартував набір на проєкт «ПРУФ»