Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Об’єднали зусилля: голова Запорізької ОДА Іван Федоров розповів про результати співпраці обласної та міської влади

14 серпня 2024 - 18:55

Спільно долають виклики в економіці, енергетиці та житлово-комунальному господарстві. Про результати співпраці обласної та міської влади розповів голова Запорізької ОДА Іван Федоров на 24-й сесії Запорізької міської ради.

Малий та середній бізнес у Запорізькій області продовжує розвиватись. Зараз в області працюють 56 тисяч економічно активних суб’єктів підприємницької діяльності. Вони сплатили до бюджетів усіх рівнів 13 мільярдів гривень податків. Це на 15% більше за минулорічні показники. Також до міського бюджету була залучена рекордна сума інвестицій – 1,5 мільярди гривень. 

– Непоганий результат ми маємо й по власним надходженням. До міського бюджету додатково надійшли рекордні 535 мільйонів гривень. Дякую тим, хто наповнює бюджет громади, – зауважив Іван Федоров.

Робота місцевої промисловості поступово відновлюється. З початку року обсяги виробництва в області зросли на 17% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. 

У регіоні триває підготовка до осінньо-зимового періоду. За словами очільника області, за сприяння міжнародних партнерів у Запорізьку область будуть поставлені когенераційні установки на суму понад 1 мільярд гривень.

– На початку цього року в нас було нуль додаткової генерації. Завдяки допомозі донорів ми закриваємо на 100% потреби в додаткових джерелах живлення для двох водонапірних станцій та 90% потреб усіх котелень міста Запоріжжя. Кошти на встановлення та підключення когенераційних установок виділимо з обласного бюджету, – повідомив голова ЗОДА Іван Федоров. 

У фокусі уваги обласної та міської влади – допомога військовим. Спільний оборонний фонд області складає 2,3 мільярда гривень. Завдяки цьому понад 70 військових частин регулярно отримують допомогу. Уже закуплено більше ніж 10 тисяч FPV-дронів, 150 безпілотних комплексів, 14 тисяч додаткового обладнання для дронів та 3,5 тисячі квадракоптерів Mavic різного типу. 

– Пишаюсь, що місто навіть попри складну бюджетну історію долучилось до обласної програми «Запорізький мільярд». Ми направили понад 250 мільйонів гривень на підтримку цього проєкту, – поінформувала секретарка Запорізької міської ради Регіна Харченко.


Читайте також

Розширено перелік послуг у ЦНАПах: Уряд ухвалив розпорядження

Понад 450 дітей із Запорізької області відпочили в Міжнародному дитячому оздоровчому центрі «Артек»

Гаряча лінія Запорізької ОДА: заступник голови Євген Мироненко відповів на питання громадян

Фактчекінг та медіаграмотність для підлітків: стартував набір на проєкт «ПРУФ»

Чергову підозру від СБУ отримав пропагандист «руського миру» Володимир Рогов

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 14.08.2024

Впродовж доби окупанти 510 разів били по 8 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 902-го дня війни

Як ВПО отримати безоплатну медичну допомогу: НСЗУ дала роз’яснення

В Запоріжжі відсвяткували День молоді: в обласному центрі організували фестиваль для мешканців з усього регіону

Як центри зайнятості сприяють створенню робочих місць: мікрогранти на власну справу

«Ринок праці зазнав значних змін»: в регіоні спостерігається скорочення кількості робочих місць