Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Наш досвід – наймасштабніший в Україні», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров про будівництво «підземних» шкіл у регіоні

15 серпня 2024 - 15:00

На території одного з закладів освіти Широківської громади кипить робота. Будівельники працюють по 12-14 годин на добу, зводячи сучасну та безпечну «підземну» школу для дітей. Голова Запорізької ОДА Іван Федоров особисто перевірив хід робіт.

– Будівництво розпочалося півтора місяці тому. В нас виникали певні труднощі, адже буквально в 50 метрах від будмайданчика знаходиться річка. Ми вирили котлован глибиною 4 метри і переконалися, що можемо виконати роботи без водопониження, – розповів Іван Федоров.

За словами керівника проєкту, будівництво йде за графіком: вже виконано 15 % робіт. Наступного тижня планується залити першу плиту бетоном, що стане основою для «підземної» школи. 

– Ми виконали комплекс робіт по влаштуванню ущільненої основи. Після цього провели бетонну підготовку та гідроізоляцію. Зараз виконуємо роботи по армуванню фундаментної плити, – зазначив керівник проєкту Сергій Лаврушко. 

Новий об’єкт буде меншим за інші «підземні» школи в Запорізькій області. Проте він закриє потреби в офлайн-навчанні для всієї Широківської громади. Одночасно тут зможуть навчатися до 200 учнів, а в дві зміни –  400 школярів.

Вартість проєкту – 68 мільйонів гривень. Завершити будівництво планують вже у грудні поточного року, – зазначив голова ОДА. 

– Той досвід, який ми здобуваємо, – наймасштабніший в Україні. Тому що в таких обсягах в жодній області нашої держави не будуються «підземні» школи, – наголосив  Іван Федоров.

До виходу в офлайн обласна влада підходить комплексно. Коштом державної субвенції для громади закуплено 2 шкільні автобуси. Вони забезпечать підвезення учнів з найвіддаленіших населених пунктів до освітніх закладів, де є укриття. 

Наразі в регіоні зводять шість «підземних» шкіл: 2 – в Запорізькому районі, 4 – в Запоріжжі. Будівництво сьомої «підземної» школи в Запорізькому районі розпочнеться вже наступного тижня. Зведення восьмої «підземної» школи заплановано на вересень поточного року.


Читайте також

Чергове засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність» при Запорізькій ОВА: розглянуто звернення громадської організації

Вже восени мешканці пошкодженого внаслідок ворожої ракетної атаки будинку повернуться до відремонтованих осель

«Реанімуємо шкільну освіту», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров про співпрацю органів влади в освітній галузі

Мінветеранів удосконалило спосіб організації та надання послуг із психологічної допомоги

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 15.08.2024

Впродовж доби окупанти 397 разів били по 14 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 903-го дня війни

Об’єднали зусилля: голова Запорізької ОДА Іван Федоров розповів про результати співпраці обласної та міської влади

Розширено перелік послуг у ЦНАПах: Уряд ухвалив розпорядження

Понад 450 дітей із Запорізької області відпочили в Міжнародному дитячому оздоровчому центрі «Артек»

Гаряча лінія Запорізької ОДА: заступник голови Євген Мироненко відповів на питання громадян

Фактчекінг та медіаграмотність для підлітків: стартував набір на проєкт «ПРУФ»