Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Старух: Наше спільне завдання – організувати безпечний відпочинок жителів і гостей області

8 червня 2021 - 14:07

Про готовність громад та органів виконавчої влади забезпечити епідемічне благополуччя населення влітку говорили сьогодні на засіданні регіональної ТЕБ НС.

Як доповів начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області Тимофій Вагіс, відомством постійно проводяться перевірки готовності закладів відпочинку та оздоровлення населення. На сьогодні вже пройшли перевірку і отримали дозвіл на роботу 12 дитячих закладів.

Всього в області запланували працювати 26 позаміських дитячих закладів оздоровлення та вже розпочали діяльність 74 табори при школах. Крім того, планують свою роботу ще понад 500 закладів відпочинку для дорослих.

Тимофій Вагіс також додав, що окремого вирішення потребує питання ліквідації стихійних ринків, де продають неперевірені продукти. Ця проблема має вирішуватися на рівні кожної громади.

Директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва ОДА Віталій Литвиненко зазначив, що нині триває робота із забезпечення умов функціонування систем водопостачання та водовідведення. Більшість з них є застарілими і потребують реконструкції.

Зазначимо, що вже розроблено багатомільйонний інвестиційний проєкт з водопостачання Кирилівки та є плани з оновлення мереж у Бердянську і Приморську. Однак є проблеми, які керівництво громад може вирішити вже зараз і забезпечити населення водою за незначні кошти.

  • Одна справа, коли ми маємо багаторічну проблему з роботою водогону і зовсім інша, коли не має санітарної книжки або не дотримується водоохоронний режим. Ці питання можна вирішити оперативно. Також варто сформувати реєстр всіх закладів відпочинку по кожній території, щоб напевно знати де і які умови створено. Наше спільне завдання – організувати безпечний відпочинок жителів і гостей області. Люди, які приїхали на курорт. мають безтурботно та якісно відпочити, а потім здоровими повернутися додому, - наголосив Олександр Старух.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Чергове засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність» при Запорізькій ОВА: розглянуто звернення громадської організації

«Наш досвід – наймасштабніший в Україні», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров про будівництво «підземних» шкіл у регіоні

Вже восени мешканці пошкодженого внаслідок ворожої ракетної атаки будинку повернуться до відремонтованих осель

«Реанімуємо шкільну освіту», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров про співпрацю органів влади в освітній галузі

Мінветеранів удосконалило спосіб організації та надання послуг із психологічної допомоги

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 15.08.2024

Впродовж доби окупанти 397 разів били по 14 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 903-го дня війни

Об’єднали зусилля: голова Запорізької ОДА Іван Федоров розповів про результати співпраці обласної та міської влади

Розширено перелік послуг у ЦНАПах: Уряд ухвалив розпорядження

Понад 450 дітей із Запорізької області відпочили в Міжнародному дитячому оздоровчому центрі «Артек»

Гаряча лінія Запорізької ОДА: заступник голови Євген Мироненко відповів на питання громадян