Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Санітарно-епідемічне благополуччя населення - на особливому контролі влади

7 червня 2021 - 17:45

На цьому наголосив голова Запорізької ОДА Олександр Старух під час свого виступу на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Характеризуючи стан підготовки до курортного сезону, очільник області підкреслив, що основними складовими санітарно-епідемічного благополуччя є безпечні харчові продукти, налагоджені мережі водопостачання та водовідведення.

З метою належного проведення відпочинку в області у березні нами утворено відповідний оперативний штаб для контролю та координації оздоровчої кампанії. Він займається питаннями підготовки закладів до прийому відпочиваючих. Ми пам’ятаємо досвід минулих років і зробили більш жорсткими вимоги перевірок, - підкреслив Олександр Старух.

Як повідомив керівник ОДА, комісією уже проведено понад 680 перевірок і на 342 об’єктах були виявлені порушення.

Також триває робота із забезпечення умов функціонування систем водопостачання та водовідведення. Керівник ОДА зазначив, що наразі є застарілими і таким, що потребують найскорішої реконструкції мережі Кирилівки, Бердянськ та Приморська.

В цілому у нас раніше не було і регіональної програми. Тому у березні ми також прийняли рішення виділити з обласного екологічного фонду кошти для її розробки, - зазначив посадовець.

Олександр Старух нагадав, що вже розроблено багатомільйонний інвестиційний проєкт з водопостачання Кирилівки. Також цьогоріч в обласному бюджеті та у Державному фонді регіонального розвитку знайшли кошти на продовження роботи з оновлення мереж інших курортних територій.

Окремо очільник області прокоментував результати позапланових перевірок Держпродспоживслужби на об’єктах сфери питної води та питного водопостачання. Фахівцями відомства виявлено 39 порушень, але значна частина з них - це підземні джерела. Тоді як левова частка потреб питної води в області задовольняє Дніпро.

- На об’єктах централізованого водопостачання відсоток саме нестандартних за мікробіологічними показниками проб питної води за останні роки не перевищував 2,3% від загальної кількості досліджених. Однак ми продовжимо нагляд за цим питанням, - підкреслив Олександр Старух. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Чергове засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність» при Запорізькій ОВА: розглянуто звернення громадської організації

«Наш досвід – наймасштабніший в Україні», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров про будівництво «підземних» шкіл у регіоні

Вже восени мешканці пошкодженого внаслідок ворожої ракетної атаки будинку повернуться до відремонтованих осель

«Реанімуємо шкільну освіту», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров про співпрацю органів влади в освітній галузі

Мінветеранів удосконалило спосіб організації та надання послуг із психологічної допомоги

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 15.08.2024

Впродовж доби окупанти 397 разів били по 14 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 903-го дня війни

Об’єднали зусилля: голова Запорізької ОДА Іван Федоров розповів про результати співпраці обласної та міської влади

Розширено перелік послуг у ЦНАПах: Уряд ухвалив розпорядження

Понад 450 дітей із Запорізької області відпочили в Міжнародному дитячому оздоровчому центрі «Артек»

Гаряча лінія Запорізької ОДА: заступник голови Євген Мироненко відповів на питання громадян