Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Органи влади та бізнес мають діяти прозоро та виключно в рамках закону

3 червня 2021 - 17:40

На цьому акцентував увагу голова облдержадміністрації Олександр Старух під час засідання обласної координаційної ради з питань розвитку підприємництва.

Першим питанням засідання стало обговорення спірних моментів, які виникають під час проведення перевірок суб’єктів малого і середнього бізнесу представниками правоохоронних та контролюючих органів області.

Всі ми маємо діяти прозоро та виключно в рамках закону – і бізнес, і правоохоронці та контролери. Тому, спірні питання пропоную розглядати разом. Це дасть нам розуміння, чи це є виключно окремі випадки чи є якість системні недоліки або недопрацювання, - наголосив Олександр Старух на початку зібрання.

Кожен із запрошених приватних підприємців розповів про різні проблемні моменти, які виникали в ході взаємодії з контролерами. Звучали побажання до поліпшення роботи контролюючих органів. Окремо свою точку зору висловили і представники правоохоронних і контролюючих органів.

Також під час засідання обговорили питання підвищення якості надання послуг підприємцям суб’єктами комунальної сфери – монополістами. Так, кожен представник бізнесу стикається з необхідністю швидкого оформлення дозволів на приєднання до мереж водо- і теплопостачання, вивезення сміття та електрозабезпечення. 

Як повідомила директорка Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Оксана Матвіїшина, на сьогодні в Україні продовжується створення Центрів надання адміністративних послуг. У Запорізькій області таких центрів вже 50 і разом зі своїми філіями вони створюють мережу у 104 пункти, куди можуть звертатися громадяни і бізнес. В тому числі, є можливість організувати в таких центрах обслуговування підприємців суб’єктами комунальної сфери – монополістами. Такий досвід вже має місто Мелітополь, де місцевий ЦНАП уклав договори на співпрацю з усіма комунальними підприємствами. 

Головна ідея ЦНАПу - це надання максимальної кількості послуг в одному місці. Щоб людям не доводилося їздити з однієї установи в іншу через усе місто, а можна було зручно та швидко вирішити свої проблеми в одній точці. Тому думка про співпрацю з комунальними підприємцями має перспективу, - прокоментував Олександр Старух.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Чергове засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність» при Запорізькій ОВА: розглянуто звернення громадської організації

«Наш досвід – наймасштабніший в Україні», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров про будівництво «підземних» шкіл у регіоні

Вже восени мешканці пошкодженого внаслідок ворожої ракетної атаки будинку повернуться до відремонтованих осель

«Реанімуємо шкільну освіту», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров про співпрацю органів влади в освітній галузі

Мінветеранів удосконалило спосіб організації та надання послуг із психологічної допомоги

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 15.08.2024

Впродовж доби окупанти 397 разів били по 14 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 903-го дня війни

Об’єднали зусилля: голова Запорізької ОДА Іван Федоров розповів про результати співпраці обласної та міської влади

Розширено перелік послуг у ЦНАПах: Уряд ухвалив розпорядження

Понад 450 дітей із Запорізької області відпочили в Міжнародному дитячому оздоровчому центрі «Артек»

Гаряча лінія Запорізької ОДА: заступник голови Євген Мироненко відповів на питання громадян