Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Люди мають вчасно та в повній мірі отримувати зароблені гроші

3 червня 2021 - 13:25

На цьому наголосив голова облдержадміністрації Олександр Старух під час  засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості з заробітної плати та соціальних виплат, додержання мінімальних гарантій в оплаті праці та легалізації заробітної плати.

До заходу приєдналися заступник голови ОДА Руслан Шиханов, представники структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних органів центральних органів виконавчої влади в області, організацій роботодавців і профспілок, керівники районних державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, а також керівники підприємств-боржників із заробітної плати.

За даними органів статистики заборгованість із зарплати на підприємствах області за квітень зменшилась на 563 тис грн, або на 0,6 %, і склала 92,7 млн грн. З цих коштів 57% припадає на підприємства державного сектору економіки, що знаходяться у підпорядкуванні центральних органів виконавчої влади.

Значно знизили борги перед своїми працівниками комунальні підприємства області. Зокрема, КП «Облводоканал» Запорізької обласної ради за квітень виплатило 3,4 млн грн заборгованої заробітної плати. Має місце незначна заборгованість на комунальних підприємствах Бердянського, Василівського, Мелітопольського, Пологівського та Запорізького районів.

Частково зменшили свої борги підприємства приватної форми власності –  на 0,3 млн грн. Нині загальна сума склала 32,3 млн грн., або 35 % від загальної заборгованості по області. Найбільш проблемним серед цієї групи підприємств залишається Класичний приватний університет, керівництво якого тривалий час не виконує план погашення заборгованості.

На жаль, нову заборгованість по заробітній платні протягом останнього часу сформували «Бердянський морський торговельний порт», «Дослідне господарство «Відродження» Донецької державної сільськогосподарської дослідної станції НААНУ», «Запорізьке лісомисливське господарство» та  «Кам'янсько-Дніпровське лісове господарство».  Продовжують нарощувати борги підприємства «Кремнійполімер», «Дослідне господарство «Широке» Донецької державної сільськогосподарської дослідної станції НААНУ», «Запорізький науково-дослідний та проєктний інститут землеустрою».

Голова облдержадміністрації підкреслив, що всі ці підприємства є сферою відповідальності місцевих органів виконавчої влади і тому питання вирішення цієї ситуації має бути на їх постійному контролі.

-  Необхідно оновити роботу відповідних комісій при райдержадміністраціях та регулярно проводити зустрічі з керівництвом підприємств-боржників, обговорювати їх плани з погашення заборгованості. До кінця року всі борги по заробітній платі потрібно виплатити. І взагалі, наявність таких ситуацій неприпустима.  Люди мають вчасно та в повній мірі отримувати платню за свою працю та мати на що жити, - наголосив Олександр Старух.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Чергове засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність» при Запорізькій ОВА: розглянуто звернення громадської організації

«Наш досвід – наймасштабніший в Україні», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров про будівництво «підземних» шкіл у регіоні

Вже восени мешканці пошкодженого внаслідок ворожої ракетної атаки будинку повернуться до відремонтованих осель

«Реанімуємо шкільну освіту», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров про співпрацю органів влади в освітній галузі

Мінветеранів удосконалило спосіб організації та надання послуг із психологічної допомоги

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 15.08.2024

Впродовж доби окупанти 397 разів били по 14 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 903-го дня війни

Об’єднали зусилля: голова Запорізької ОДА Іван Федоров розповів про результати співпраці обласної та міської влади

Розширено перелік послуг у ЦНАПах: Уряд ухвалив розпорядження

Понад 450 дітей із Запорізької області відпочили в Міжнародному дитячому оздоровчому центрі «Артек»

Гаряча лінія Запорізької ОДА: заступник голови Євген Мироненко відповів на питання громадян