Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В облдержадміністрації обговорили питання протидії особливо небезпечним хворобам

26 травня 2021 - 13:21

Сьогодні під керівництвом директора Департаменту охорони здоров'я ОДА Олексія Кулинича відбулося засідання обласної ради з координації дій у відповідь на поширення туберкульозу, ВІЛ та інших соціально-небезпечних захворювань в Запорізькому регіоні. 

До наради також приєдналися фахівці Департаменту охорони здоров'я ОДА, представники  благодійних організацій Запорізької області.

  • Координаційна рада була створена з метою максимально можливого поєднання і використання зусиль та ресурсів державного, приватного і громадського секторів для ефективної відповіді на епідемії туберкульозу та ВІЛ-інфекції. Лише спільними зусиллями ми можемо покращити епідемічну ситуацію в Запорізькому регіоні, - наголосив на початку заходу Олексій Кулинич.

На початку засідання учасники ради обговорили низку кадрових питань, затвердили персональний склад та план роботи на 2021 рік. Так, вирішено, що обласна  координаційна рада буде проводити зібрання регулярно - 1 раз на квартал. Також під час засідання обговорили питання створення подібних дорадчих органів на базі новостворених районів Запорізької області, надання їм технічної та методичної підтримки. 

Окремо учасники заходу обговорили план роботи з протидії поширенню на території регіону туберкульозу та ВІЛ/СНІДу. 

Як зазначила секретар ради Ірина Дорошенко, Запорізька область має досить високий рівень поширення ВІЛ. Кількість інфікованих людей станом на квітень 2021 року складає 4700 осіб, у тому числі 1664 - хворі на СНІД. 

У попередні  роки на заходи з протидії ВІЛ-інфекції/СНІД витрачено понад 110 млн грн., з яких бюджетом профінансовано близько 60%, а решта - міжнародними донорами. Означені кошти були спрямовані на фінансування профілактичного пакету: проведення анонімних тестувань, оплата роботи мобільної амбулаторії, роздача групам ризику контрацептивів,  медичних шприців і медикаментів для попередження розвитку інфекцій тощо. Цьогоріч планується продовжити роботу в цьому напрямку та зосередити більше уваги на наданні технічної допомоги медзакладам області в організації та проведенні тестувань своїх пацієнтів. 


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Чергове засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність» при Запорізькій ОВА: розглянуто звернення громадської організації

«Наш досвід – наймасштабніший в Україні», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров про будівництво «підземних» шкіл у регіоні

Вже восени мешканці пошкодженого внаслідок ворожої ракетної атаки будинку повернуться до відремонтованих осель

«Реанімуємо шкільну освіту», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров про співпрацю органів влади в освітній галузі

Мінветеранів удосконалило спосіб організації та надання послуг із психологічної допомоги

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 15.08.2024

Впродовж доби окупанти 397 разів били по 14 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 903-го дня війни

Об’єднали зусилля: голова Запорізької ОДА Іван Федоров розповів про результати співпраці обласної та міської влади

Розширено перелік послуг у ЦНАПах: Уряд ухвалив розпорядження

Понад 450 дітей із Запорізької області відпочили в Міжнародному дитячому оздоровчому центрі «Артек»

Гаряча лінія Запорізької ОДА: заступник голови Євген Мироненко відповів на питання громадян