Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Потрібна цілісна концепція розвитку колишнього санаторію «Великий Луг»

24 травня 2021 - 17:02

На цьому наголосив очільник регіону Олександр Старух під час наради з питань використання майна колишнього санаторію «Великий Луг», у якій взяли участь перший заступник голови ОДА Володимир Шустов, заступники голови Руслан Шиханов та Злата Некрасова, перша заступниця голови обласної ради Людмила Любим, депутати облради, керівники комунальних закладів, представники Фонду держмайна, Держгеокадастру, профільних Департаментів ОДА.

  • Ми всі разом маємо концептуально вирішити, що робити з усіма без винятку будівлями колишнього санаторію та прийняти рішення, яке дозволить найбільш ефективно використовувати майно на користь регіону та громадян. На жаль, у нас вже є сумні приклади, тож маємо не допустити розграбування та руйнування цих споруд, - наголосив Олександр Старух.

Під час обговорення учасники наради зійшлися на думці, що на цій території доцільно розмістити два важливих соціальних заклади – обласний госпіталь для ветеранів війни та один із факультетів Хортицької реабілітаційної академії. 

Як розповіла керівниця освітнього закладу Валентина Нечипоренко, у планах колективу академії надавати реабілітаційні послуги людям з порушеннями зору та слуху, які перехворіли на COVID-19. Свій план розвитку є і у госпіталя ветеранів. Однак найпершим завданням є поновити його роботу після завершення карантину, отримати ліцензію, вирішити питання щодо юридичної адреси. 

Олександр Старух наголосив, що питання майбутнього цього майна остаточно мають вирішити депутати обласної ради, бо це їх сфера відповідальності. 

  • Питання використання цих споруд не є компетенцією обласної державної адміністрації. За законом ми не можемо керувати комунальними установами та вирішувати їх подальшу долю. Тому всі важелі впливу  - у обласної ради, - додав керівник ОДА.

За результатами засідання його учасники дійшли згоди щодо початку підготовки проєкту рішення сесії щодо прийняття до комунальної власності 10 приміщень колишнього санаторію. Всі технічні моменти опрацює робоча група у складі представників облдержадміністрації, обласної ради, Фонду держмайна та інших зацікавлених сторін.



Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Чергове засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність» при Запорізькій ОВА: розглянуто звернення громадської організації

«Наш досвід – наймасштабніший в Україні», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров про будівництво «підземних» шкіл у регіоні

Вже восени мешканці пошкодженого внаслідок ворожої ракетної атаки будинку повернуться до відремонтованих осель

«Реанімуємо шкільну освіту», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров про співпрацю органів влади в освітній галузі

Мінветеранів удосконалило спосіб організації та надання послуг із психологічної допомоги

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 15.08.2024

Впродовж доби окупанти 397 разів били по 14 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 903-го дня війни

Об’єднали зусилля: голова Запорізької ОДА Іван Федоров розповів про результати співпраці обласної та міської влади

Розширено перелік послуг у ЦНАПах: Уряд ухвалив розпорядження

Понад 450 дітей із Запорізької області відпочили в Міжнародному дитячому оздоровчому центрі «Артек»

Гаряча лінія Запорізької ОДА: заступник голови Євген Мироненко відповів на питання громадян