Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі спортсмени здобули низку золотих медалей

20 травня 2021 - 16:12

Сьогодні, 20 травня, в облдержадміністрації відбулась пресконференція призерів чемпіонату Європи з бодібілдингу та фітнесу 2021, на якій запорізькі спортсменки розповіли про свої досягнення та подальші плани.

У травні іспанське місто Санта-Сусанна приймало головні змагання з бодібілдингу та фітнесу весняного сезону – Чемпіонату Європи. На змаганнях були представлені 44 країни та понад 1200 спортсменів.

Як розповів президент Федерації бодібілдингу і фітнесу Запорізької області Сергій Булах, за нагороди Чемпіонату Європи змагались 50 спортсменів національної збірної команди України. Результатами стали 54 медалі, серед яких 23 золоті, 19 срібних та 12 бронзових медалей.

У скарбничці Запорізької області 7 золотих та одна бронзова нагорода. «Золото» отримали запорізькі спортсмени Олексій Якущенко, Алла Мацегора, Юлія Шикула та Анастасія Воскресенська. Також Анастасія Воскресенська здобула «бронзу» у категорії «бодіфітнес, понад 168 см».

  • Це дуже вдалий виступ запорізьких спортсменів у такому складному виді спорту і суттєва перемога для Запорізької області. Така кількість нагород – велике досягнення для історії нашого спорту, - відзначив заступник начальника управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації Владислав Ковпак.

У командному заліку збірна команда України посіла перше місце серед чоловіків, друге серед жінок. Також наша збірна визнана кращою об'єднаною командою.

Запорізькі спортсменки Юлія Шикула та Анастасія Воскресенська розповіли, що перемозі передували тяжкі тренування та складні підготовки під час карантину. Дівчата не завжди мали зал для занять.Сам же виступ на чемпіонаті був напрочуд вдалим, хоча і виснажливим.

Наразі дівчата готові виступити на чемпіонаті світу, куди планують поїхати у листопаді. Запорізькі спортсмени будуть намагатися здобути "золото" та вже починають готуватися до нових тренувань і випробувань. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського щодо 904-го дня війни

Чергове засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність» при Запорізькій ОВА: розглянуто звернення громадської організації

«Наш досвід – наймасштабніший в Україні», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров про будівництво «підземних» шкіл у регіоні

Вже восени мешканці пошкодженого внаслідок ворожої ракетної атаки будинку повернуться до відремонтованих осель

«Реанімуємо шкільну освіту», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров про співпрацю органів влади в освітній галузі

Мінветеранів удосконалило спосіб організації та надання послуг із психологічної допомоги

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 15.08.2024

Впродовж доби окупанти 397 разів били по 14 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 903-го дня війни

Об’єднали зусилля: голова Запорізької ОДА Іван Федоров розповів про результати співпраці обласної та міської влади

Розширено перелік послуг у ЦНАПах: Уряд ухвалив розпорядження

Понад 450 дітей із Запорізької області відпочили в Міжнародному дитячому оздоровчому центрі «Артек»