Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Громади мають змогу залучати грантові кошти для розвитку

19 травня 2021 - 16:49

Уряд України та Європейський інвестиційний банк підписали угоду щодо продовження кредитної програми для відновлення України. За грантові кошти можна провести оновлення об’єктів соціальної інфраструктури нашої області. Про нові можливості та умови конкурсного відбору говорили на Дні територіальних громад.

Як повідомив начальник Управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності ОДА Артур Бойко, за новою угодою умови участі громад в Програмі значно розширили. 

Громади можуть подавати проєкти у таких галузях:

  • відновлення, модернізація та будівництво лікарень, шкіл, будинків культури, поштових служб, які надають фінансові послуги, будівель державних адміністративних органів  та покращення їх енергоефективності;
  • відновлення та реконструкція мостів та доріг місцевого та регіонального значення, а також  міської транспортної інфраструктури, заміни застарілих міських транспортних засобів;
  • оновлення та будівництво житлової інфраструктури для ВПО;
  • водопостачання та водовідведення, центральне теплопостачання;

Угода передбачає залучення 340 млн євро. Оптимальною є вартість одного проєкту від 15 до 150 млн грн. Головна умова участі - це комплексний якісно підготовлений проєкт, що відповідає цільовим напрямкам Програми, та його актуальна експертиза. 

Проєкти фінансуватимуться на безповоротній основі. Однак громади мають віднайти у своїх бюджетах незначну частину коштів на співфінансування для покриття витрат зі сплати податків і зборів. 

Керівник облдержадміністрації Олександр Старух звернув увагу представників громад, що оновлені умови конкурсного відбору - це нові можливості для територій. Приміром, міста області можуть підготувати проєкти на оновлення громадського транспорту чи зупинок. Однак для цього треба проявити ініціативу.

  • Під лежачий камінь вода не тече. Все у ваших руках і робити щось потрібно починати вже зараз. Якщо виникають питання, то обласна державна адміністрація завжди готова надати вам необхідні роз’яснення та підтримку, - зазначив Олександр Старух. 


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського щодо 904-го дня війни

Чергове засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність» при Запорізькій ОВА: розглянуто звернення громадської організації

«Наш досвід – наймасштабніший в Україні», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров про будівництво «підземних» шкіл у регіоні

Вже восени мешканці пошкодженого внаслідок ворожої ракетної атаки будинку повернуться до відремонтованих осель

«Реанімуємо шкільну освіту», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров про співпрацю органів влади в освітній галузі

Мінветеранів удосконалило спосіб організації та надання послуг із психологічної допомоги

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 15.08.2024

Впродовж доби окупанти 397 разів били по 14 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 903-го дня війни

Об’єднали зусилля: голова Запорізької ОДА Іван Федоров розповів про результати співпраці обласної та міської влади

Розширено перелік послуг у ЦНАПах: Уряд ухвалив розпорядження

Понад 450 дітей із Запорізької області відпочили в Міжнародному дитячому оздоровчому центрі «Артек»