Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Завершення будівництва приймальних відділень - головний пріоритет для територій

28 квітня 2021 - 19:18

Сьогодні під головуванням Міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова відбулася селекторна нарада з представниками регіонів. Учасники заходу обговорили динаміку реалізації Програми Президента України "Велике будівництво”.

Запорізьку область на нараді представляли заступники голови Запорізької ОДА Володимир Шустов, Руслан Шиханов і Едуард Брутман, керівниця апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко, керівники профільних Департаментів.

Олексій Чернишов під час наради наголосив, що пріоритет залишається незмінним - найскоріше завершення будівництва приймальних відділень лікарень. Загалом по країні здано 90 % об'єктів. Тому варто не збавляти темпи і добудувати всі приймальні відділення. 

Також Міністр розвитку громад та територій України окремо зупинився на реалізації програми Президента України "Велике будівництво-2021”. Вже розпочато роботи на 197 об'єктах із 330.  Динаміка робіт по країні становить 37%. Олексій Чернишов зазначив, що необхідно пришвидшити роботу із проведення тендерів та укладення договорів. 

Окремо під час онлайн-наради обговорили питання покращення освітнього простору в Україні, а саме, пріоритетів які мають враховуватися при будівництві і реконструкцій шкіл. Учасникам заходу презентували кілька типових проєктів із оновлення навчальних закладів, що успішно реалізовані в минулі роки. 

Так, на думку експертів, при розробці проєкту реконструкції школи варто зосередитися на питаннях створення безбарєрного простору (обладнання пандусів чи підіймачів, нанесення важливих текстів шрифтом Брайля), застосування у будівництві енергоефективних технологій, обладнання класів новими меблями та мультимедіа. Особливої уваги також потребує оформлення фасаду у яскравих кольорах ( у дітей при слові “школа” мають виникати лише позитивні емоції) і облаштування всередині закладу цікавого пізнавального дозвіллєвого простору. Адже деякі рішення не потребують багато коштів - достатньо обладнати поличку для буккроссингу або рекреаційний куточок.



Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського щодо 904-го дня війни

Чергове засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність» при Запорізькій ОВА: розглянуто звернення громадської організації

«Наш досвід – наймасштабніший в Україні», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров про будівництво «підземних» шкіл у регіоні

Вже восени мешканці пошкодженого внаслідок ворожої ракетної атаки будинку повернуться до відремонтованих осель

«Реанімуємо шкільну освіту», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров про співпрацю органів влади в освітній галузі

Мінветеранів удосконалило спосіб організації та надання послуг із психологічної допомоги

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 15.08.2024

Впродовж доби окупанти 397 разів били по 14 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 903-го дня війни

Об’єднали зусилля: голова Запорізької ОДА Іван Федоров розповів про результати співпраці обласної та міської влади

Розширено перелік послуг у ЦНАПах: Уряд ухвалив розпорядження

Понад 450 дітей із Запорізької області відпочили в Міжнародному дитячому оздоровчому центрі «Артек»