Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область починає підготовку до опалювального сезону 2021/22 року

27 квітня 2021 - 14:44

Відбулася робоча нарада Міністерства розвитку громад та територій України з представниками областей. Учасники онлайн-заходу зосередилися на обговоренні підсумків опалювального сезону 2020-2021 років та підготовки до нового.

До онлайн-обговорення також приєдналися директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва ОДА Віталій Литвиненко, представники інших профільних Департаментів облдержадміністрації, міської влади Запоріжжя та концерну «Міські теплові мережі» (м. Запоріжжя).

Так, за інформацією Мінрегіону минулий опалювальний сезон був складним, але пройшов стабільно. Теплом забезпечили понад 800 тисяч домогосподарств, 13 тисяч дитсадків, 15 тисяч шкіл та 3 тисячі закладів охорони здоров’я.

Наразі необхідно розпочинати активні роботи з підготовки до нового опалювального сезону 2021/22 року. Зважаючи на зміни в адміністративно-територіальному устрої областей потрібно якнайшвидше налагодити взаємодію із громадами. Якісна підготовка до опалювального сезону дозволить розпочати його своєчасно та без проблем. Тому це питання перебуватиме на постійному контролі Міністерства розвитку громад та територій України. 

Також під час наради учасники обговорили питання підвищення енергоефективності підприємств та житлового фонду. Зокрема, громадяни можуть стати учасниками програми «Енергодім» Фонду енергоефективності та отримати часткове відшкодування витрат на термомодернізацію власного помешкання. На сьогодні ОСББ з усіх регіонів України подали 645 заяв для участі в програмі на загальну суму 5 млрд грн. Усього ж на відшкодування заходів з енергоефективності планується витратити понад 6 млрд грн., але ця сума не остаточна і може збільшитися. 


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 16.08.2024

Впродовж доби окупанти 362 рази били по 13 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського щодо 904-го дня війни

Чергове засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність» при Запорізькій ОВА: розглянуто звернення громадської організації

«Наш досвід – наймасштабніший в Україні», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров про будівництво «підземних» шкіл у регіоні

Вже восени мешканці пошкодженого внаслідок ворожої ракетної атаки будинку повернуться до відремонтованих осель

«Реанімуємо шкільну освіту», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров про співпрацю органів влади в освітній галузі

Мінветеранів удосконалило спосіб організації та надання послуг із психологічної допомоги

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 15.08.2024

Впродовж доби окупанти 397 разів били по 14 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 903-го дня війни

Об’єднали зусилля: голова Запорізької ОДА Іван Федоров розповів про результати співпраці обласної та міської влади