Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Облдержадміністрація звітує про річні видатки

12 березня 2021 - 19:10

12 березня обласна державна адміністрація представила інформацію про виконання минулорічних бюджетних програм. 

Як відзначив директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Сергій Медвідь, структура Запорізької ОДА на кінець 2020 року склала 169 бюджетні установи з затвердженою штатною чисельністю у 1728 одиниць. Крім того, за рахунок власних надходжень спеціального фонду функціонує Департамент капітального будівництва облдержадміністрації із затвердженою штатною чисельністю 55 одиниць.

Затверджені на 2020 рік бюджетні асигнування склали 340,4 млн. грн, в тому числі за загальним фондом 296,9 млн. грн, за спеціальним фондом 43,5 млн. грн. Структура видатків загального фонду становила: 92% – заробітна плата з нарахуваннями, 6% – оплата енергоносіїв, 2% – інші поточні видатки.

Видатки загального фонду забезпечували 71% коштів від потреби. Видатки на заробітну плату з нарахуваннями склали 276 млн. грн, або 76% від потреби, для оплати енергоносіїв – 18,7 млн. грн, або 100% від потреби, незахищені видатки (придбання паперу, канцелярії, оплата послуг зв’язку, поштові витрати, відрядні, тощо) – 5,2 млн. грн, або 14% від потреби. 

Невикористані кошти склали 10,5 млн. грн, або 4% від річних планових асигнувань, більшість з яких виникла внаслідок економного споживання енергоресурсів.

Виконання спеціального фонду здійснюється за рахунок власних надходжень бюджетних установ та субвенцій з місцевих бюджетів державному бюджету на виконання програм соціально-економічного та культурного розвитку регіонів. 

За всіма джерелами спеціального фонду заплановані видатки в обсязі 43,5 млн. грн, з них виконано 41,3 млн. грн, або 95% плану. 

Місцевими державними адміністраціями області у звітному році забезпечено взяття фінансових зобов’язань виключно в межах затверджених бюджетних асигнувань.

  • Аналіз стану виконання результативних показників свідчить, що в умовах проведення змін адміністративно-територіального устрою та кардинального реформування всієї системи влади, місцеві державні адміністрації області забезпечують виконання завдань, реалізацію повноважень, визначених законодавством, в обов'язковому обсязі відповідно до головної мети діяльності за бюджетною програмою, - наголосив, підбиваючи підсумки, Сергій Медвідь.

Також публічне представлення інформації про виконання бюджетних програм за 2020 рік відбулося у Департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації. Під час звітування заступниця директора Департаменту Галина Рябак акцентувала увагу на досягненні цілей державної політики у сфері соціального захисту населення, реалізацію якої забезпечено у межах бюджетних асигнувань, передбачених на 2020 рік за 32 державними і регіональними бюджетними програмами, на загальну суму 4,4 млрд гривень.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 905-го дня війни

Запорізька школа-інтернат «Козацький ліцей»: навчатися офлайн зможуть одночасно 175 учнів

Громади Запорізької області переймають досвід Дніпропетровщини в наданні адміністративних послуг

Грошові сертифікати за інтелектуальні здібності: у Запорізькій області відзначили випускників, що отримали найвищі бали на НМТ

Нагорода за розвиток бізнесу: подовжено прийом заявок на національну премію Ukrainian Enterprise Promotion Awards 2024

Безоплатний онлайн-тест для ветеранів: перевірити своє психічне здоров’я та отримати рекомендації можна в декілька кліків

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 16.08.2024

Впродовж доби окупанти 362 рази били по 13 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського щодо 904-го дня війни

Чергове засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність» при Запорізькій ОВА: розглянуто звернення громадської організації

«Наш досвід – наймасштабніший в Україні», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров про будівництво «підземних» шкіл у регіоні

Вже восени мешканці пошкодженого внаслідок ворожої ракетної атаки будинку повернуться до відремонтованих осель