Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька школа-інтернат «Козацький ліцей»: навчатися офлайн зможуть одночасно 175 учнів

16 серпня 2024 - 18:10

7 класів одночасно, а це 175 учнів, зможуть навчатися офлайн в укритті в Запорізькій школі-інтернаті «Козацький ліцей». В закладі освіти триває підготовка до нового навчального року.

Укриття в Козацькому ліцеї майже повністю відремонтовано. Обладнано 5 окремих класних кімнат, побутові та санітарно-гігієнічні приміщення. Вентиляція, пожежна сигналізація, інтернет – все як має бути. 

– Наразі дообладнуємо ще 2 класи в укритті. Ремонти виконуються за кошти з обласного бюджету. Вони вже на фінішному етапі – залишилося лише пофарбувати стіни. В новому навчальному році в безпечних умовах одночасно зможуть навчатися 7 класів, а це 175 учнів. Ми склали зручний графік навчання. Два тижні на місяць діти зможуть відвідувати уроки в школі, ще два тижні – навчатимуться дистанційно, – розповіла директорка Козацького ліцею Оксана Губіна.

В школі-інтернаті навчаються 430 учнів 5-11 класів. Уроки в них тривають до 15:30. Тож тут подбали про гаряче харчування для вихованців. Для них будуть організовані обіди та полуденки. 

За словами заступника директора школи Володимира Ушатого, педагоги вже вийшли з відпустки та готують плани уроків. Адміністрація складає розклад занять та працює над покращенням матеріального забезпечення закладу освіти.

– Ми хотіли б обладнати класи в укритті інтерактивними дошками з проєкторами, адже без сучасних гаджетів в процесі навчання обійтися вкрай важко. Розраховуємо на підтримку обласної адміністрації, Департаменту освіти і науки та благодійників. Робимо все можливе, щоб учні навчалися з інтересом, отримували глибокі знання і могли самореалізуватися в майбутньому, – відзначив Володимир Ушатий.


Читайте також

Громади Запорізької області переймають досвід Дніпропетровщини в наданні адміністративних послуг

Грошові сертифікати за інтелектуальні здібності: у Запорізькій області відзначили випускників, що отримали найвищі бали на НМТ

Нагорода за розвиток бізнесу: подовжено прийом заявок на національну премію Ukrainian Enterprise Promotion Awards 2024

Безоплатний онлайн-тест для ветеранів: перевірити своє психічне здоров’я та отримати рекомендації можна в декілька кліків

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 16.08.2024

Впродовж доби окупанти 362 рази били по 13 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського щодо 904-го дня війни

Чергове засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність» при Запорізькій ОВА: розглянуто звернення громадської організації

«Наш досвід – наймасштабніший в Україні», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров про будівництво «підземних» шкіл у регіоні

Вже восени мешканці пошкодженого внаслідок ворожої ракетної атаки будинку повернуться до відремонтованих осель

«Реанімуємо шкільну освіту», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров про співпрацю органів влади в освітній галузі

Мінветеранів удосконалило спосіб організації та надання послуг із психологічної допомоги