Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Відновлено соціальний діалог між владою, роботодавцями та профспілками

12 березня 2021 - 16:00

Голова облдержадміністрації Олександр Старух взяв участь у засіданні обласної тристоронньої соціально-економічної ради, яка об’єднує представників влади, профспілок та роботодавців. 

У засіданні взяли участь голова ради Запорізької обласної федерації роботодавців Олександр Головко, заступник голови облдержадміністрації Руслан Шиханов, керівники профільних департаментів на управлінь облдержадміністрації, підприємці та роботодавці.

Відкриваючи засідання, Олександр Старух констатував, що тристороння рада не збиралась протягом достатньо довгого часу. У роботодавців та профспілок накопичилось багато питань та тем для діалогу.

  • Сьогодні робота тристоронньої ради відновлюється.  Наш соціальний діалог направлено на підтримку підприємств та допомогу бізнесу під час карантину. Коронакриза ускладнила економічну ситуацію як в усьому світі, так і у Запоріжжі. Проте, останнім часом ми маємо невелике економічне зростання, зокрема, у металургії та енергетиці. Водночас, дрібні підприємства та малий бізнес постраждали найбільше, вони не мають потужного запасу міцності та потребують допомоги, - наголосив голова облдержадміністрації.

Голова ради Запорізької обласної федерації роботодавців Олександр Головко розповів про підтримку малого та середнього бізнесу під час карантину. Зокрема, він зупинився на допомозі фізичним особам-підприємцям та найманим працівникам, чия сфера діяльності постраждала через карантинні обмеження. Згідно ініціатив уряду, працівники та ФОПи можуть отримати матеріальну допомогу в розмірі 8 тис. грн. Також роботодавці  можуть отримати до 8 тис. грн одноразової матеріальної допомоги на кожного працівника, робочий час якого скорочено внаслідок впровадження таких заходів.Важливим заходом є також запроваджене звільнення від нарахування плати за оренду державного та комунального майна підприємствам, що постраждали від карантину.

Крім цього, підприємства, які зупиняють роботу в разі впровадження жорсткого карантину, можуть отримати компенсацію витрат на сплату єдиного соціального внеску за найманих працівників. Ще один вид підтримки - надання державних гарантій на портфельній основі за кредитами для малого та середнього бізнесу. Строк таких гарантій може бути від 1 до 10 років тощо.

Всі програми підтримки для постраждалого бізнесу будуть діяти і у 2021 році.

Учасники засідання також затвердили план роботи обласної тристоронньої соціально-економічної ради на ІI півріччя 2021 року.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 905-го дня війни

Запорізька школа-інтернат «Козацький ліцей»: навчатися офлайн зможуть одночасно 175 учнів

Громади Запорізької області переймають досвід Дніпропетровщини в наданні адміністративних послуг

Грошові сертифікати за інтелектуальні здібності: у Запорізькій області відзначили випускників, що отримали найвищі бали на НМТ

Нагорода за розвиток бізнесу: подовжено прийом заявок на національну премію Ukrainian Enterprise Promotion Awards 2024

Безоплатний онлайн-тест для ветеранів: перевірити своє психічне здоров’я та отримати рекомендації можна в декілька кліків

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 16.08.2024

Впродовж доби окупанти 362 рази били по 13 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського щодо 904-го дня війни

Чергове засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність» при Запорізькій ОВА: розглянуто звернення громадської організації

«Наш досвід – наймасштабніший в Україні», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров про будівництво «підземних» шкіл у регіоні

Вже восени мешканці пошкодженого внаслідок ворожої ракетної атаки будинку повернуться до відремонтованих осель