Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Державний телеканал "Дом" став ближчим до жителів тимчасово окупованих територій

4 березня 2021 - 11:42

З 1 березня телеканал значно розширив своє мовлення, став ближчим до мешканців тимчасово окупованих територій у Криму і на Донбасі, вийшовши на супутник Astra і включивib 10 нових передавачі аналогового та цифрового сигналу вздовж лінії зіткнення на Донбасі.

З 1 березня на Луганську область працюють п'ять передавачів, на Донецьку – сім, а на Крим – шість. Загалом їх 18. Завдяки цьому «Дом» бачать майже всі міста тимчасово окупованих територій.

Відтепер кожен охочий з легкістю зможе побачити прямий ефір телеканалу «Дом» на його сайті. Всі параметри підключення через антену і супутник Astra 4А можна знайти на YouTube-каналі, а карту мовлення — на сайті телеканалу.

Базові параметри супутникового мовлення телеканалу «Дом»: супутниковий ретранслятор – ASTRA-4A; орбітальна позиція – 5° сх. д.; частота прийому – 12130 МГц; символьна швидкість 27500 Ксимв./сек.; коефіцієнт корекції помилок (FEC) – ¾; поляризація вертикальна; стандарт мовлення – DVB-S, MPEG-2; умови розповсюдження програм у відкритому вигляді.

Що стосується UATV, який також входить до «Мультимедійної платформи іномовлення України», з 1 березня канал реформується стає російськомовним. Своєю думкою щодо такого рішення телеканалу поділився його шефредактор Олексій Мацука.

  • Україна бере на себе лідерську роль для всього світу з виробництва російськомовного, адекватного, журналістського, неупередженого контенту. Фактично це конкуренція "Останкіно" і їхньому RT. Зараз буде більше уваги до UATV російською мовою. Не виключаю, що колись з'явиться UATV іншими мовами, стратегічно важливими для нашої країни. Однак для нас сьогодні стратегічний регіон присутності – це колишній Радянський Союз і аудиторії, які отримують сигнал з телевежі "Останкіно", зазначив він.

Пов'язує обидва канали завдання доносити правду про Україну – показати справжню позицію влади, реалії того, що відбувається в світі, всередині країни і на тимчасово окупованих територіях.

 

Довідково.

«Дом» державний цілодобовий розважально-інформаційний телеканал держпідприємства "Мультимедійна платформа іномовлення України" (до складу якого також входить телеканал UATV).

«Дом» розпочав мовлення 1 березня 2020 року на тимчасово окупованих територіях (ТОТ) для об'єктивного інформування українців на території Донецької та Луганської областей, АР Крим та м.Севастополя та їхнього повернення до українського порядку денного. Із 1 березня 2021 року телеканал «Дом» значно розширив своє покриття. Також на сайті телеканалу в плеєрі доступна онлайн-трансляція всіх програм.

UATV російськомовний канал державного іномовлення України, який адресований широкій іноземній аудиторії та покликаний доносити усьому світові об’єктивну, актуальну і цікаву інформацію з України і про Україну з перших вуст. Через супутник телеканал охоплює майже 60 країн.  Країни мовлення через кабельних операторів: Азербайджан, Болгарія, Грузія, Ізраїль, Канада, США, Німеччина, Латвія, Молдова, Польща.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 905-го дня війни

Запорізька школа-інтернат «Козацький ліцей»: навчатися офлайн зможуть одночасно 175 учнів

Громади Запорізької області переймають досвід Дніпропетровщини в наданні адміністративних послуг

Грошові сертифікати за інтелектуальні здібності: у Запорізькій області відзначили випускників, що отримали найвищі бали на НМТ

Нагорода за розвиток бізнесу: подовжено прийом заявок на національну премію Ukrainian Enterprise Promotion Awards 2024

Безоплатний онлайн-тест для ветеранів: перевірити своє психічне здоров’я та отримати рекомендації можна в декілька кліків

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 16.08.2024

Впродовж доби окупанти 362 рази били по 13 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського щодо 904-го дня війни

Чергове засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність» при Запорізькій ОВА: розглянуто звернення громадської організації

«Наш досвід – наймасштабніший в Україні», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров про будівництво «підземних» шкіл у регіоні

Вже восени мешканці пошкодженого внаслідок ворожої ракетної атаки будинку повернуться до відремонтованих осель