Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ветеранам буде надана вся потрібна медична допомога – Олександр Старух

11 лютого 2021 - 16:52

Напередодні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, голова облдержадміністрації Олександр Старух зустрівся з представниками громадських організацій ветеранів війни. 

Від Спілки ветеранів Афганістану Запоріжжя участь у зустрічі взяли Віктор Головченко та Дмитро Московцев, від Асоціації ветеранів Афганістану та АТО Запорізької області – Володимир Блинов, від міської організації родин загиблих учасників АТО - Галина Залужна. 

До розмови також долучилися радник голови облдержадміністрації Руслан Шиханов, посадовці Департаментів охорони здоров'я та соціального захисту Запорізької ОДА, головний лікар госпіталю для ветеранів Тетяна Ярмощук та керівниця обласної МСЕК Ірина Машихіна. 

Представники громадських організацій підняли питання щодо поновлення роботи госпітального відділення обласної клінічної лікарні. Зокрема, вони наголосили, що в 2013 році відділення було відремонтовано силами ветеранів, які проходили в ньому лікування. Також активісти зазначили, що лікарня має зручне розташування для ветеранів, які приїздять на лікування з районів області.

Госпітальне відділення закрили навесні 2020 року. Того ж року в процесі медичної реформи медзаклад отримав новий статус та нові механізми фінансування.  На цьому Олександр Старух акцентував увагу представників громадськості. 

«Фінансування медзакладів перейшло до НСЗУ. Зараз вертикальне фінансування. І воно здійснюється через оплату пакету медичних послуг. Якщо є колектив лікарів, обладнання і відповідне приміщення, то медзакладам проводять фінансування у відповідності до того, кому і які послуги надані. Проведена реформа, і керівництво лікарні організаційно не може працювати у таких формах. За направленням сімейного лікаря Ви можете отримати всю необхідну медичну допомогу. А щоб комфортно проходити лікування та реабілітацію, у своєму дружньому колі, для Вас завжди відкрито двері госпіталю на Великому Лузі», - пояснив під час наради голова Запорізької ОДА Олександр Старух.

Як альтернативу роботі госпітального відділення обласної клінічної лікарні керівництво області пропонує  поновити повноцінне функціонування  та розширити напрямки роботи госпіталю для ветеранів. На його базі також планується створення центру психологічної реабілітації захисників України.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Впродовж доби окупанти 401 раз били по 15 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 905-го дня війни

Запорізька школа-інтернат «Козацький ліцей»: навчатися офлайн зможуть одночасно 175 учнів

Громади Запорізької області переймають досвід Дніпропетровщини в наданні адміністративних послуг

Грошові сертифікати за інтелектуальні здібності: у Запорізькій області відзначили випускників, що отримали найвищі бали на НМТ

Нагорода за розвиток бізнесу: подовжено прийом заявок на національну премію Ukrainian Enterprise Promotion Awards 2024

Безоплатний онлайн-тест для ветеранів: перевірити своє психічне здоров’я та отримати рекомендації можна в декілька кліків

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 16.08.2024

Впродовж доби окупанти 362 рази били по 13 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського щодо 904-го дня війни

Чергове засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність» при Запорізькій ОВА: розглянуто звернення громадської організації

«Наш досвід – наймасштабніший в Україні», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров про будівництво «підземних» шкіл у регіоні