Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Віталій Боговін: Давайте разом розбудовувати територію, а не ділити «княжества», які ви створили

25 червня 2020 - 13:31

Голова Запорізької облдержадміністрації Віталій Боговін здійснив робочу поїздку до Токмацького району та зустрівся з активом. Під час зустрічі учасники обговорили питання формату об’єднання територіальних громад Токмацького району.

Як зазначила голова Токмацької райдержадміністрації Олена Шевченко, відповідно до перспективного плану формування територій громад Запорізької області, на території Токмацького району передбачено 2 об’єднані територіальні громади — Молочанська міська та Токмацька міська.
У попередній редакції перспективного плану формування територій громад передбачалося створення 5 об’єднаних територіальних громад — Молочанської міської, Новенської, Новомиколаївської, Остриківської та Таврійської сільських.
За станом на сьогодні на території району створено 3 об'єднані територіальні громади - Остриківська, Новомиколаївська та Новенська сільські об’єднані територіальні громади.
З початку 2020 року до обласної державної адміністрації надходили численні звернення від сільських рад щодо збереження об’єднаних територіальних громад Токмацького району в тому форматі, в якому вони об’єдналися.
Голова облдержадміністрації Віталій Боговін вислухав пропозиції щодо збереження самостійного функціонування об’єднаних територіальних громад Токмацького району, висловив свої міркування щодо формування територіальних громад району та наголосив на необхідності об’єднатися та зосередити зусилля на перспективах розвитку району.
- Ви розумієте, що буде укрупнення районів. Буде краще домовитися та зробити це разом. Процес триває. Проте вирішення цього питання ще потребує обговорення та, можливо, ще не однієї зустрічі. Ніхто вас не може змусити силою об’єднатися чи роз’єднатися. Я патріот Запорізької області і наразі у нас є історичний шанс щось змінити в регіоні. На розподілі 5 громад та приєднання території міста Токмак життя не закінчується. Як би ви наразі не розподілили території, рано чи пізно все одно ви з’єднаєтесь з Токмаком та разом будете його відбудовувати. Давайте краще подумаємо, як зберегти територію. Будемо ще зустрічатися та говорити з місцевими мешканцями, з місцевою владою. Не тягніть ковдру на себе. Давайте будемо думати не лише за себе зараз, а як мають жити ваші діти та онуки. Давайте разом розбудовувати територію, а не ділити «княжества», які ви створили, - зазначив у своєму зверненні Віталій Боговін.
За підсумками обговорення учасники зібрання домовилися провести ще одну зустріч через тиждень.
Також голова облдержадміністрації Віталій Боговін оглянув об’єкти соціальної інфраструктури Новенської сільської ради.
Віталій Боговін відвідав Новенську ЗОШ І-ІІІ ступенів Токмацької районної ради, міні-футбольне поле зі штучним покриттям та дошкільний навчальний заклад «Теремок». Очільник регіону оцінив розвиток та рівень спроможності створеної громади.
 
 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Впродовж доби окупанти 310 разів били по 12 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 910-го дня війни

Запорізька міська лікарня готується до масштабного оновлення: травматологічний корпус отримає нове життя

Запоріжці на п'єдесталі: представники обласної та міської влади відзначили срібного призера Олімпійських ігор Парвіза Насібова та фіналістку Вікторію Кесарь

Обстріли Малокатеринівки: кількість поранених дітей зросла

Зворотній зв’язок із бізнесом: для підприємців доступна платформа «Пульс»

Ще один чорний день для Запорізького краю: ворог безжально вбиває дітей та мирних громадян

Як ВПО можуть отримати допомогу щодо психічного здоров’я: пояснення від НСЗУ

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 21.08.2024

Впродовж доби окупанти 303 рази били по 12 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 909-го дня війни

Уряд ухвалив Постанову про Національний кешбек: українці отримають компенсацію 10% за купівлю українських товарів