Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Кожна дитина має право на якісний та безпечний відпочинок

2 червня 2020 - 14:38

Вчора, у День захисту дітей, Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації провів навчальний вебінар на тему «Актуальні питання з організації оздоровлення та відпочинку дітей». Захід відбувся в онлайн форматі. Головна мета – належна підготовка до проведення літньої оздоровчої кампанії 2020 року.

У заході взяли участь 77 спеціалістів структурних підрозділів райдержадміністрацій, виконавчих комітетів органів місцевого самоврядування, з них 45 фахівців з об’єднаних територіальних громад області, до повноважень яких належать питання організації оздоровлення та відпочинку дітей.

Вебінар відбувся під головуванням начальника відділу оздоровлення дітей, забезпечення гендерної рівності та протидії торгівлі людьми Департаменту Ольги Дроздової та за участі головних спеціалістів відділу Ольги Волошко та Наталії Ніконової, які ознайомили учасників заходу з особливостями організації оздоровлення та відпочинку дітей пільгових категорій за рахунок бюджетних коштів та представили тематичні презентації.

У ході вебінару розглянули організацію підбору та направлення дітей пільгових категорій на оздоровлення до дитячих центрів «Молода гвардія» та «Артек» за рахунок коштів державного бюджету. Зупинилися на темах підбору та направлення дітей пільгових категорій до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку за рахунок коштів обласного бюджету, коштів місцевого бюджету.

Фахівці розповіли про проблемні питання та типові помилки в оформленні пакетів документів на дітей, які направляються до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку. Мова йшла й про перевезення організованих груп дітей.

Кожен з учасників вебінару мав змогу активно долучитись до обговорення зазначених питань та отримати відповіді на поставлені запитання.

Презентації, які було представлено на вебінарі, розміщено на сайті Департаменту у розділі «Оздоровлення та відпочинок дітей».

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю


Читайте також

Всебічний розвиток та соціалізація: у Запоріжжі діти почали відвідувати дошкільні заклади

«Я тут. Я поруч»: у Вільнянській громаді відкрили поліцейську станцію для офіцерів громади

Зернові, овочі, технічні культури: в Запорізькій області тривають жнива

Робоча група «Прозорість та підзвітність» за два місяці розглянула 13 ймовірних порушень під час публічних закупівель

Індивідуальні дослідження зовнішніх ринків: безоплатна програма для підтримки бізнесу

Впродовж доби окупанти 310 разів били по 12 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 910-го дня війни

Запорізька міська лікарня готується до масштабного оновлення: травматологічний корпус отримає нове життя

Запоріжці на п'єдесталі: представники обласної та міської влади відзначили срібного призера Олімпійських ігор Парвіза Насібова та фіналістку Вікторію Кесарь

Обстріли Малокатеринівки: кількість поранених дітей зросла

Зворотній зв’язок із бізнесом: для підприємців доступна платформа «Пульс»

Ще один чорний день для Запорізького краю: ворог безжально вбиває дітей та мирних громадян