Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Регіони обговорюють реалізацію державної політики у сфері протидії домашньому насильству, торгівлі людьми та гендерної рівності

28 травня 2020 - 11:41

З березня відповідальним структурним підрозділом за формування політики у сферах запобігання та протидії торгівлі людьми, домашньому насильству та реалізації гендерної політики визначено Директорат розвитку соціальних послуг та захисту прав дітей, до складу якого входить експертна група з питань протидії торгівлі людьми, домашньому насильству та гендерної рівності.

До того, відповідальним структурним підрозділом за реалізацію політики визначено Управління реалізації європейських стандартів рівності, до складу якого входять відділ з питань запобігання та протидії торгівлі людьми, відділ соціального захисту постраждалих від домашнього насильства та відділ з питань реалізації гендерної політики.

Днями в режимі онлайн пройшла селекторна нарада під головуванням Генерального директора Директорату розвитку соціальних послуг та захисту прав дітей Руслана Колбаси з відповідальними особами з протидії торгівлі людьми, запобігання домашньому насильству та забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, а також з радниками з гендерних питань.

У нараді взяли участь директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Світлана Абдурахманова, начальник відділу оздоровлення дітей, забезпечення гендерної рівності та протидії торгівлі людьми Департаменту Ольга Дроздова та позаштатний радник голови Запорізької обласної державної адміністрації з питань реалізації гендерної політики в області на громадських засадах Тетяна Ковиліна.

Під час наради були розглянуті питання стану реалізації державної політики у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, протидії торгівлі людьми та гендерної рівності, а також обмін досвідом регіонів щодо протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству та гендерної рівності.

В ході заходу були обговорені проблемні питання в регіонах та шляхи їх вирішення.

 

Довідково.

Кількість звернень щодо насильства в сім'ї, які надійшли

Протягом 2019 року до суб’єктів взаємодії, відповідальних за домашнє насильство (правоохоронні органи, органи влади), надійшло 4144 звернення, з них 3882 від жінок, 262 від чоловіків. За I квартал 2020 року – 1931 звернення. З них: 1789 від жінок, 142 від чоловіків.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Всебічний розвиток та соціалізація: у Запоріжжі діти почали відвідувати дошкільні заклади

«Я тут. Я поруч»: у Вільнянській громаді відкрили поліцейську станцію для офіцерів громади

Зернові, овочі, технічні культури: в Запорізькій області тривають жнива

Робоча група «Прозорість та підзвітність» за два місяці розглянула 13 ймовірних порушень під час публічних закупівель

Індивідуальні дослідження зовнішніх ринків: безоплатна програма для підтримки бізнесу

Впродовж доби окупанти 310 разів били по 12 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 910-го дня війни

Запорізька міська лікарня готується до масштабного оновлення: травматологічний корпус отримає нове життя

Запоріжці на п'єдесталі: представники обласної та міської влади відзначили срібного призера Олімпійських ігор Парвіза Насібова та фіналістку Вікторію Кесарь

Обстріли Малокатеринівки: кількість поранених дітей зросла

Зворотній зв’язок із бізнесом: для підприємців доступна платформа «Пульс»

Ще один чорний день для Запорізького краю: ворог безжально вбиває дітей та мирних громадян