Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Від обласної влади на рахунок ветеранської організації перерахована допомога у розмірі 200 тисяч гривень

7 травня 2020 - 15:10

З нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення та 75-ї річниці з Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні керівництво обласної державної адміністрації та обласної ради запросили представників Запорізької обласної організації ветеранів України, щоб привітати їх з прийдешніми святами та вручити грошові сертифікати.

Вітаючи запорізьких ветеранів, голова облдержадміністрації Віталій Туринок наголосив, що потрібно у наш час виховувати дітей так, щоб вони пам’ятали подвиг своїх пращурів.

– Я вітаю вас напередодні великих свят – Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. 75 років – це велика дата. Карантинні обмеження дещо змінили звичний нам формат відзначення цих пам’ятних дат. Втім, ми пам’ятаємо про подвиг наших дідів та прадідів, ми пишаємось цим. Сучасне покоління має знати, що тоді відбувалось. Такі страшні події з руйнівними наслідками ніколи не повинні повторитися. Я так виховую і своїх дітей. Тому я вдячний нашим ветеранським організаціям, які нагадують та розповідають про наших власних героїв. Я дякую кожному захисникові України та вшановую пам’ять тих, хто не повернувся додому. Від щирого серця вітаю всіх вас із Днем пам’яті та примирення та Днем Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні! Бажаю усім міцного здоров’я, сил та добробуту, – привітав ветеранів Віталій Туринок.

Голова Запорізької обласної організації ветеранів України Валентина Матвєєва зазначила, що звичний усім благодійний телемарафон «Пам’ять» міг відбутись у цьому році вже у 21 раз. Його підсумки, зазвичай, підбивались напередодні 8-9 травня.

– Втім, рахунки у нас відкриті цілий рік, і ті, хто завжди допомагають, і в цьому році не забули! Можливо, у цьому році телемарафон буде не такий масштабний, але він буде! Допомогу можна перераховувати на районні та міські волонтерські організації. Ми, як і обіцяли, з кінця минулого року почали приводити до ладу пам’ятники, що присвячені боротьбі з нацизмом у Другій світовій війні. Усі кошти, що надходять до ветеранських організацій, ми розподіляємо між усіма потребуючими та постраждалими від війни. Дякую, що розумієте, наскільки нам потрібна допомога та підтримка, – подякувала Валентина Матвєєва.

Голова обласної ради Григорій Самардак зазначив, що у обласному бюджеті були передбачені кошти на підтримку ветеранів Запорізької області. Тому грошова допомога у цьому році надається ветеранам у вигляді сертифікатів, а кошти перераховано на рахунки організації.

Очільник регіону Віталій Туринок та голова обласної ради Григорій Самардак вручили запрошеним гостям квіти та грошові сертифікати – по 100 тисяч гривень кожний на підтримку ветеранів Запорізького краю.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю


Читайте також

Впродовж доби окупанти 317 разів били по 9 населених пунктах Запорізької області

Всебічний розвиток та соціалізація: у Запоріжжі діти почали відвідувати дошкільні заклади

«Я тут. Я поруч»: у Вільнянській громаді відкрили поліцейську станцію для офіцерів громади

Зернові, овочі, технічні культури: в Запорізькій області тривають жнива

Робоча група «Прозорість та підзвітність» за два місяці розглянула 13 ймовірних порушень під час публічних закупівель

Індивідуальні дослідження зовнішніх ринків: безоплатна програма для підтримки бізнесу

Впродовж доби окупанти 310 разів били по 12 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 910-го дня війни

Запорізька міська лікарня готується до масштабного оновлення: травматологічний корпус отримає нове життя

Запоріжці на п'єдесталі: представники обласної та міської влади відзначили срібного призера Олімпійських ігор Парвіза Насібова та фіналістку Вікторію Кесарь

Обстріли Малокатеринівки: кількість поранених дітей зросла

Зворотній зв’язок із бізнесом: для підприємців доступна платформа «Пульс»