Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

25-27 липня у Києві відбудуться державні заходи з відзначення 1020-річчя хрещення Київської Русі

23 липня 2008 - 16:42

Президент України Віктор Ющенко вважає, що відзначення цієї дати має стати одним з поштовхів до початку широкого діалогу в суспільстві, кроком до єднання усіх православних церков.

Позиція Президента полягає у тому, що хрещення України-Русі є великим святом не тільки для православної церкви та мирян. Це спільне свято всіх християнських конфесій, кожна з яких в Україні є спадкоємцем Хрещення 988 року. Це свято усіх релігійних громад нашої держави, адже усі вони сповідують єдиного Бога, несуть своїм вірним ті ж самі вічні духовні й моральні цінності. Це свято усіх громадян нашої країни, незалежно від їхніх релігійних поглядів. Адже всі ми – єдиний і соборний український народ. Ми разом будуємо нашу спільну Україну, демократичну, розвинуту, багату матеріально і духовно.

На переконання Глави держави, гідне відзначення ювілею Хрещення – справа честі всієї України, а урочистості, які відбудуться в Києві, ще більше зміцнять міжнародний авторитет нашої країни.

25 липня до Києва для участі у державних урочистостях прибуває Вселенський Патріарх Варфоломій І. Цього дня він покладе квіти до пам'ятника Андрію Первозванному, до Аскольдової могили, пам'ятника княгині Ользі, пам'ятника Кирилу і Мефодію, пам'ятника Святому Володимиру тощо.

26 липня зранку на Софійській площі розпочнуться урочисті заходи. Передбачено виступи Глави української держави та Вселенського Патріарха, перегляд літературно-музичної композиції з духовно-церковних творів. Після урочистостей Президент, Патріарх, ієрархи православних церков з усього світу, високі іноземні та вітчизняні гості перейдуть на Михайлівську площу, де відбудеться покладання Президентом та Вселенським Патріархом квітів до Пам'ятного знаку жертвам Голодомору 1932-1933 років. Після покладання відбудеться панахида за жертвами Голодомору.

Також цього дня в Українському домі Віктор Ющенко та Варфоломій І візьмуть участь у відкритті галереї портретів видатних діячів, презентації ювілейних монет та гашенні поштових марок.

27 липня Президент України Віктор Ющенко візьме участь у літургії на Володимирській горці, яку проведе Вселенський Патріарх за участі Патріарха Московського Алексія ІІ.

 

За матеріалами прес-служби Президента України

(.doc, 26Kb)
(.doc, 26Kb)
(.doc, 27Kb)
(.doc, 95Kb)

Читайте також

«Воду слід використовувати свідомо», – гендиректор КП «Облводоканал» Сергій Басанський

Як перенести літню спеку безпечно: поради спеціаліста

Ремонти на 17 мільйонів гривень: ЮНІСЕФ фінансує роботи з покращення водопостачання сільських громад

Пілотний проєкт «Укрпошта. Аптека»: в чому суть та як зробити замовлення?

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

За матеріалами СБУ заочно засуджено 4 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Стартувала реєстрація на вступні випробування для майбутніх бакалаврів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 282 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 865-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області