Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Презентували книгу про події в сучасній Україні

3 березня 2016 - 15:39

У Запорізькій обласній бібліотеці для юнацтва відбулася презентація нового видання книги «Проект «Новоросія і новітня російсько-українська війна» Федора і Галини Турченків.

На заході, який ініціювала голова запорізького осередку Всеукраїнської громадської організації «Сокіл» Ярина Геращенко, йшлося не стільки про історію та помилки наших пращурів, скільки про події сучасної України. Історик закликав молодь замислитися над тим, чому в цивілізованому ХХІ столітті знову полилася українська кров і постало питання меншовартості України, чому «русскому миру» вдалося реалізуватися в нашій державі, принісши їй розруху, і найголовніше, що може зробити молодь, аби відстояти українську незалежність.

Почесним гостем на заході був народний депутат України І скликання, громадський діяч, поборник української мови на Запоріжжі Олександр Білоусенко, який закликав молодих людей плекати мову свого народу, доречно зауваживши, що «русский мир» прийшов тоді, коли «пішла» українська мова. В учасників презентації виникали запитання стосовно історичних подій, українських керманичів, рідної мови, нової топоніміки. Федір Турченко  й Олександр Білоусенко відповіли на них, відзначивши, що сучасна молодь все більше переконується в необхідності правдивих знань з історії своєї держави. Тим більше, що історія циклічна і події повторюються.

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 18.07.2024

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 19.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 447 ударів по 13 населених пунктах Запорізької області.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів засідання Уряду, присвячене Запоріжжю

Металурги Запоріжжя приймають вітання з професійним святом

«Встановіть новий застосунок банку»: МВС попереджає про нову кібершахрайську схему

Моніторинг внутрішньообласних автобусних маршрутів: виявлено порушень на 100 тисяч гривень

«Україна – це Дім» – нова онлайн-платформа для ВПО та українських шукачів притулку за кордоном

Троє поранених внаслідок російських атак по Пологівському району. Серед них двоє дітей.

Фонд державного майна України запрошує взяти участь в орендних аукціонах. Лоти – приміщення у Запоріжжі для розміщення платіжних терміналів

Держприкордонслужба: наявність військово-облікового документа під час перетинання кордону обов’язкова

«Цифрова трансформація соціальної сфери – це зручність, комфорт та безпека людей», – заступник Міністра соціальної політики Костянтин Кошеленко