Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів засідання Уряду, присвячене Запоріжжю

18 липня 2024 - 21:15

В Запоріжжі вперше було проведено засідання Уряду. Всі ухвалені Кабміном рішення безпосередньо стосувалися прифронтової Запорізької області. Мова, зокрема, про будівництво фортифікацій та підземних шкіл. Про підсумки робочої поїздки Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та рішення Уряду розповів голова Запорізької ОДА Іван Федоров під час брифінгу.

Голова Кабміну Денис Шмигаль, перебуваючи в Запоріжжі, відвідав вже збудований оборонний рубіж. Обговорив з головою Запорізької ОДА Іваном Федоровим плани щодо посилення оборони області.

– Будемо нарощувати обсяги будівництва фортифікаційних споруд. Йдеться, по-перше, про оборону самого міста Запоріжжя. Підрядні організації, законтрактовані обласною військовою адміністрацією, вже розпочали роботи. Крім того, будуватимемо додаткові споруди, що підсилять наявний оборонний рубіж, – розповів очільник області Іван Федоров.

Прем’єр-міністр України побував на будівельному майданчику однієї з підземних шкіл Запоріжжя. На сьогодні там залито бетоном основну плиту. Темпи виконання робіт надихають.

– На засіданні Уряду ухвалили рішення про виділення додаткових коштів для будівництва ще однієї підземної школи в Запоріжжі. Це школа «Елінт». Загалом розмір фінансування становитиме 112 мільйонів гривень. З них 78 мільйонів надасть держава на умовах співфінансування з  місцевого бюджету. Тож наша мета – запустити цього року навчання у форматі офлайн і для учнів цієї школи, – повідомив голова Запорізької ОДА Іван Федоров.

За словами очільника області, також очікується виділення коштів на будівництво підземної школи в одній із громад Запорізької області. На сьогодні зведення підземних шкіл триває на п'яти локаціях. Ще на двох роботи розпочнуться найближчим часом.


 

Читайте також

Металурги Запоріжжя приймають вітання з професійним святом

«Встановіть новий застосунок банку»: МВС попереджає про нову кібершахрайську схему

Моніторинг внутрішньообласних автобусних маршрутів: виявлено порушень на 100 тисяч гривень

«Україна – це Дім» – нова онлайн-платформа для ВПО та українських шукачів притулку за кордоном

Троє поранених внаслідок російських атак по Пологівському району. Серед них двоє дітей.

Фонд державного майна України запрошує взяти участь в орендних аукціонах. Лоти – приміщення у Запоріжжі для розміщення платіжних терміналів

Держприкордонслужба: наявність військово-облікового документа під час перетинання кордону обов’язкова

«Цифрова трансформація соціальної сфери – це зручність, комфорт та безпека людей», – заступник Міністра соціальної політики Костянтин Кошеленко

Вісім адміністративних послуг в одному вікні: Ірина Верещук ознайомилася з роботою проєкту «Я - ветеран» у Запоріжжі

СБУ викрила агентурну мережу, учасники якої створювали клони урядових чат-ботів для виявлення проукраїнських активістів на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 17.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 416 ударів по 8 населених пунктах Запорізької області.