Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

9 березня українська спільнота відзначила 201 річницю від Дня народження Тараса Григоровича Шевченка

12 березня 2015 - 09:12

Тарас Шевченко обійняв своїм генієм усі царини духовного і соціального життя суспільства. Водночас творчість його висвітила  найпотаємніші порухи душі простої людини, розкрила її глибину і велич.

Волею історії він ототожнений з Україною і разом з буттям рідної держави продовжується нею, вбираючи в себе нові дні й новий досвід народу, відгукуючись на його болі та думи, стаючи до нових скрижалей долі.

До Дня народження видатного українського поета, письменника, художника, громадського діяча Тараса Григоровича Шевченка, з нагоди  святкової події та з метою гідного вшанування пам’яті Великого Кобзаря і популяризації кращих надбань його літературної спадщини 10 березня 2015 року у концертному залі імені М.І. Глінки Запорізької обласної філармонії відбувся патріотичний соціально-культурний мистецький захід «Обніміться ж, брати мої!». Геніальні твори                        Т. Г. Шевченка «Реве та стогне Дніпр широкий», «Вітре буйний» та інші у виконанні   козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці»   ще раз підкреслили те, що справжній митець своїм талантом повинен служити народу. Ансамбль бандуристів «Божена», створений у минулому році до  ювілею  Т.Г. Шевченка, цьогоріч відсвяткував першу річницю творчої діяльності і подарував глядачам  яскраве виконання творів українських авторів. Немеркнуче, пророче слово Кобзаря, що лунало з уст народного артиста України Юрія Бакума, торкало найпотаємніші струни душі, вселяючи зерно надії, мудрості та пошани.

Шевченківська ідея, покликана виконати місію духовного єднання української нації, живе в серці кожного, передаючи у спадок  найцінніший скарб нашого народу.

Глядачів привітав директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації, кандидат історичних наук Владислав Мороко. Віддаючи шану Великому Кобзареві та героїзму і мужності його духовних нащадків, посадовець закликав об’єднати зусилля демократичного суспільства  навколо спільної мети – розбудови вільної, єдиної, процвітаючої держави – України.

В рамках соціально-культурного заходу у колонному фойє обласної філармонії працювала фотовиставка, присвячена перебігу подій під час Революції Гідності та вшануванню пам’яті Героїв Небесної Сотні. Також у  фотоматеріалах  висвітлено концертні виступи артистів Запорізької обласної філармонії для військовослужбовців  української армії   безпосередньо у військових частинах та в місцях дислокації військових формувань.

Читайте також

Поліцейські Запоріжжя розкрили резонансне вбивство місцевого посадовця

Діалог бізнесу та держави: запорізькі підприємці отримали практичні поради про налагодження відносини з міжнародними партнерами

В Національному заповіднику «Хортиця» відкрилась виставка, присвячена козаку Мамаю

Медичні довідки для дошкільнят та учнів: що потрібно знати перед початком нового навчального року

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 858-го дня війни

Вільнянськ оговтується після ворожого обстрілу

30 червня – День жалоби в Запорізькій області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 381 раз атакували 13 населених пунктів Запорізької області

У Запоріжжі відкрилася художня виставка «Майбутнє починається сьогодні»