Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Про передачу до музею нагород

12 грудня 2014 - 15:34

11 грудня 2014 року у Запорізькому обласному краєзнавчому музеї відбулася акція благодійної передачі до фондів музею двох унікальних спортивних нагород уславленої української спортсменки Любові Черепахи. У заході взяли участь музейні працівники, краєзнавці, представники благодійного фонду «Патріот Запоріжжя», викладачі і студенти факультету управління фізичною культурою і спортом Запорізького національного технічного університету, громадськість, представники ЗМІ.

Як відомо, нещодавно дві нагороди - золота медаль рекорду Гіннесса та медаль-підтвердження офіційного представника Книги рекордів Гіннесса на території СНД - 8-разової чемпіонки світу та 15-разовової чемпіонки України з гирьового спорту Любові Черепахи були продані на інтернет-аукціоні. Кошти з аукціону направлено на благодійний проект Запорізької єпархії УПЦ «Любов милосердствує» для допомоги хворим дітям і на відновлення військового госпіталю у м. Запоріжжя.

Унікальні нагороди викупив благодійний фонд «Патріот Запоріжжя». Представники Фонду разом з Любов’ю Черепахою вирішили передати Запорізькому обласному краєзнавчому музею ці медалі, а також копії Сертифікату про світовий рекорд і Диплом Книги рекордів Гіннесса.

Зазначені експонати займуть своє почесне місце в музейній експозиції, присвяченій участі запоріжців у АТО та громадсько-волонтерському русі, яку планується відкрити навесні 2015 року. 

Читайте також

Поліцейські Запоріжжя розкрили резонансне вбивство місцевого посадовця

Діалог бізнесу та держави: запорізькі підприємці отримали практичні поради про налагодження відносини з міжнародними партнерами

В Національному заповіднику «Хортиця» відкрилась виставка, присвячена козаку Мамаю

Медичні довідки для дошкільнят та учнів: що потрібно знати перед початком нового навчального року

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 858-го дня війни

Вільнянськ оговтується після ворожого обстрілу

30 червня – День жалоби в Запорізькій області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 381 раз атакували 13 населених пунктів Запорізької області

У Запоріжжі відкрилася художня виставка «Майбутнє починається сьогодні»