Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Відбулося засідання робочої групи з розробки наукової концепції щодо створення музейних експозицій з історії України та увічнення пам’яті загиблих внаслідок підриву Дніпрогесу у серпні 1941 року

1 грудня 2014 - 13:36

Відбулося засідання робочої групи з розробки наукової концепції щодо створення музейних експозицій з історії України та увічнення пам’яті загиблих внаслідок підриву Дніпрогесу у серпні 1941 року.

У заході взяли участь представники Запорізької міської ради, провідні вчені, науковці, музейні працівники: Черниш І.В.; Турченко Ф.Г., доктор історичних наук, професор; Шаповалов Г.І., доктор історичних наук, професор; Остапенко М.А., кандидат історичних наук; наукові співробітники обласного краєзнавчого музею, Національного заповідника «Хортиця», Василівського історико - архітектурного музею-заповідника «Садиба Попова».

Відкриваючи засідання, директор Департаменту Владислав Мороко підкреслив: «Сьогодні відбувається активний і складний процес державного і національного відродження. Відновлення історичної пам’яті – шлях до примирення і консолідації суспільства. Значна роль відводиться в цьому музейним закладам. Тому необхідно створити таку концепцію побудови музейної експозиції, яка б максимально відтворила правдиву історію нашого суспільства. І одним із етапів цієї роботи є відновлення історичної справедливості та вшанування пам’яті загиблих внаслідок підриву Дніпрогесу у серпні 1941 року».

На засіданні робочої групи вирішено опублікувати на сайті Запорізького обласного туристично-інформаційного центру (http://www.zotic.zp.ua/uk) для широкого обговорення Концепцію щодо створення музейних експозицій з історії України та Запорізького краю, розроблену Запорізьким обласним краєзнавчим музеєм. Також члени робочої групи запропонували звернутися до виконкому Запорізької міської ради з проханням визначитися з місцем встановлення пам’ятного знаку для вшанування пам’яті загиблих внаслідок підриву Дніпрогесу у серпні 1941 року. Національний заповідник «Хортиця» планує на видовому майданчику встановити інформаційний стенд про трагічну подію серпня 1941 р. 

Читайте також

Поліцейські Запоріжжя розкрили резонансне вбивство місцевого посадовця

Діалог бізнесу та держави: запорізькі підприємці отримали практичні поради про налагодження відносини з міжнародними партнерами

В Національному заповіднику «Хортиця» відкрилась виставка, присвячена козаку Мамаю

Медичні довідки для дошкільнят та учнів: що потрібно знати перед початком нового навчального року

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 858-го дня війни

Вільнянськ оговтується після ворожого обстрілу

30 червня – День жалоби в Запорізькій області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 381 раз атакували 13 населених пунктів Запорізької області

У Запоріжжі відкрилася художня виставка «Майбутнє починається сьогодні»