Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Про проведення засідання

27 листопада 2014 - 16:45

26.11.2014 під головуванням директора Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Мороко В.В. відбулися засідання: організаційного комітету з визначення переможців обласного конкурсу на кращий проект художнього оформлення меморіальної виставки, присвяченої пам’яті героям «Небесної сотні» (підведення підсумків), та обласної робочої групи з підготовки та видання книги спогадів учасників Антитерористичної операції.

Нагадуємо, що з метою вшанування пам’яті учасників акції протесту в Україні у листопаді 2013 року - лютому 2014 року протягом червня-вересня 2014 року проводився обласний конкурс на кращий проект художнього оформлення меморіальної виставки, присвяченої пам’яті героям «Небесної сотні».

Умовами конкурсу визначалось, що учасник надає ескізний проект побудови меморіальної виставки, яку планується розмістити у приміщенні облдержадміністрації, а у подальшому також експонувати в районах і містах Запорізької області. На сайті облдержадміністрації від 07.10.2014 розміщено детальну інформацію щодо наданих на розгляд організаційного комітету проектів.

Члени оргкомітету констатували, що виконав умови конкурсу лише один учасник - рекламне агентство «СУПЕРПРИЗ», яке надало 4 варіанти проекту меморіальної виставки «Небесна сотня. Герої не вмирають!». Тому визнати переможця конкурсу немає можливості.

Разом з тим, усі проекти наразі експонуються у виставковій залі Запорізької організації національної спілки художників України (бул. Центральний, 3). І вся громада Запоріжжя може долучитися до їх обговорення і внесення пропозицій на адресу Департаменту (пр. Леніна, 164).

«Впевнений, що представлені проекти будуть втілені в життя чи в музейній експозиції, чи в архітектурних витворах міста Запоріжжя. На засіданні оргкомітету ми вирішили, що необхідно остаточно визначитись з місцем розташування Алеї героям «Небесної сотні» і для цього Департамент спільно з громадськістю звернеться з пропозиціями до виконкому Запорізької міської ради», - зазначив директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Влад Мороко.

У той же день члени обласної робочої групи з підготовки та видання книги спогадів учасників Антитерористичної операції зібралися у Департаменті культури, туризму, національностей та релігій для визначення, якого формату буде книга, що в ній і в якій послідовності буде розміщено тощо.

«Наше завдання, - наголосив Влад Мороко, - освітити усі аспекти АТО, тісно співпрацювати з усіма, хто дотичний до подій на сході України, і особливу увагу приділити героям, які загинули, захищаючи нашу незалежність».

Читайте також

Поліцейські Запоріжжя розкрили резонансне вбивство місцевого посадовця

Діалог бізнесу та держави: запорізькі підприємці отримали практичні поради про налагодження відносини з міжнародними партнерами

В Національному заповіднику «Хортиця» відкрилась виставка, присвячена козаку Мамаю

Медичні довідки для дошкільнят та учнів: що потрібно знати перед початком нового навчального року

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 858-го дня війни

Вільнянськ оговтується після ворожого обстрілу

30 червня – День жалоби в Запорізькій області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 381 раз атакували 13 населених пунктів Запорізької області

У Запоріжжі відкрилася художня виставка «Майбутнє починається сьогодні»