Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

«Великі імена Запорізької землі»: вчора, сьогодні, завтра

31 жовтня 2014 - 14:33

«Великі імена Запорізької землі»: вчора, сьогодні, завтра

З нагоди святкування 75-ої річниці Запорізької обласної філармонії колектив закладу започаткував серію масштабних концертів на сцені концертного залу імені Глінки.

Відкривається хода святкових заходів 5 листопада - візитівкою мистецького Запоріжжя, концертом членів журі популярного фестивалю «Акорди Хортиці». В цей вечір на сцені Запорізької обласної філармонії відбудеться яскрава концертна програма, в якій візьмуть участь академічний симфонічний оркестр під керівництвом народного артиста України Вячеслава Реді, заслужені артисти України Богдана Півненко (скрипка), Віталій Соломянчук (ударні), Юрій Кот (фортепіано), Андрій Ільків (труба) та артисти обласної філармонії Андрій Оксенберг (кларнет), Олена Кочерга (флейта).

Масштабна концертна програма за участю геніальних виконавців, віртуозних музикантів, членів журі, почесних гостей усіх 13-ти Міжнародних  фестивалів-конкурсів дитячого та юнацького виконавського мистецтва «Акорди Хортиці» стане яскравим парадом музичних шедеврів та блискучого артистизму виконавців. Творчу естафету у дорослих та авторитетних членів журі підхоплять юні лауреати «Акордів Хортиці», які 7 листопада вийдуть на сцену концертного залу імені Глінки.

Запроваджено цикл концертів оперного мистецтва. Це стало можливим, завдяки останнім творчим проектам, що позиціонують Запорізьку обласну філармонію як центр оперного мистецтва області. Кульмінацією заходів стане грандіозне музичне свято - Всеукраїнський проект «Великі імена Запорізької землі», присвячений пам’яті видатних оперних співаків України, наших земляків -народного артиста СРСР Івана Паторжинського та Марії Сокіл.

14 листопада у концертному залі імені Глінки у супроводі академічного симфонічного оркестру своє мистецтво продемонструють солісти Національної опери України, Харківського Національного театру опери та балету, Дніпропетровського академічного оперного театру, лауреати міжнародних оперних конкурсів та фестивалів. Гала-концерт стане незабутнім святом для справжніх поціновувачів оперного та музичного мистецтва. Цікава і неповторна програма фестивалю побудована на кращих взірцях світового оперного репертуару: арії та дуети з відомих у всьому світі оперних шедеврів, таких як «Аїда», «Ріголєтто», «Євгеній Онєгін», «Кармен», «Турандот» та ще багато цікавого.

28 листопада в концертному залі імені Глінки відбудуться урочистості та святковий концерт до 75-річчя Запорізької обласної філармонії «Музика – душа миру».

 

Початок концертних програм о 18.00.

Читайте також

Поліцейські Запоріжжя розкрили резонансне вбивство місцевого посадовця

Діалог бізнесу та держави: запорізькі підприємці отримали практичні поради про налагодження відносини з міжнародними партнерами

В Національному заповіднику «Хортиця» відкрилась виставка, присвячена козаку Мамаю

Медичні довідки для дошкільнят та учнів: що потрібно знати перед початком нового навчального року

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 858-го дня війни

Вільнянськ оговтується після ворожого обстрілу

30 червня – День жалоби в Запорізькій області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 381 раз атакували 13 населених пунктів Запорізької області

У Запоріжжі відкрилася художня виставка «Майбутнє починається сьогодні»