Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На ремонт водозабору в Степногірську виділено кошти

6 червня 2014 - 14:28

На ремонт водозабору в Степногірську виділено кошти

У ході засідання тридцять п’ятої позачергової сесії обласної ради шостого скликання депутати затвердили зміни до регіональної цільової програми «Питна вода Запорізької області на 2012-2014 роки» та до «Програми реформування та розвитку житлово-комунального господарства регіону на 2010-2014 роки».

З особливостями запропонованих змін депутатів ознайомив директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва обласної державної адміністрації Максим Шахов.

Так, у рамках програми «Питна вода Запорізької області» депутати проголосували за виділення коштів на субвенцію Василівському району для проведення капітального ремонту водозабору смт Степногірськ.

Як пояснив посадовець, стан централізованих водопровідних мереж Степногірська знаходиться у вкрай незадовільному стані, їх зношеність досягає  80 %. Насосно-силове та електротехнічне обладнання, трубопроводи та водопровідна арматура вже давно відпрацювали нормативний строк. Наразі вода жителям Степногірська подається за графіком і не забезпечує гігієнічні норми водоспоживання.

Для зняття соціальної напруги торік було розроблено та отримано позитивну державну експертизу на проектну документацію «Капітальний ремонт водозабору смт Степногірськ Василівського району Запорізької області». Загальна кошторисна вартість будівництва - 948,462 тис. грн.

Ці кошти передбачені у розділі «Будівництво та реконструкція водозабірних споруд із застосуванням новітніх технологій та обладнання» Програми «Питна вода Запорізької області».

До Програми реформування та розвитку житлово-комунального господарства Запорізької області на 2010-2014 роки внесено зміни щодо погашення заборгованості державного бюджету за виконані в 2011 році роботи на об’єкті «Реконструкція зовнішніх мереж та котельні мікрорайону "Ковальський" м.Токмак» та на об’єкті «Водозабір з артезіанської  свердловини по вул. Чкалова смт Веселе – будівництво». 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Проблема звільнення наших хлопців з полону повинна бути на слуху», – сестра військовополоненого Оксана

Як замовити ліки з безкоштовною доставкою до відділень Укрпошти

Свідоме споживання електроенергії – нова норма для запоріжців

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 573 удари по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам