Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Петро Гончарук: «Для використання благодійних внесків у лікарнях за призначенням треба унеможливити контакт персоналу з готівкою»

4 червня 2014 - 14:44

В облдержадміністрації відбулося засідання координаційної ради з проблемних питань системи охорони здоров’я області, яке провів заступник голови ОДА Петро Гончарук.

- Сказати, що за останній час у медичних закладах та аптеках щось змінилося на краще, я не можу. Люди, як і раніше, стикаються з неповагою, з принизливим та неуважним ставленням медичного персоналу. Днями я й сам зіткнувся з такою проблемою в одній з аптек міста: купував дві упаковки однакових ліків, але одна з них була дорожча. На прохання до аптекаря пояснити мені, чому різна вартість, мене намагалися вигнати з аптеки, і лише через мою наполегливість жінка пояснила, що друга упаковка – з нової партії, тому за новими цінами. З такими грубощами люди зустрічаються постійно і в аптеках, і в лікарнях, хоча це неприпустимо, - зазначив Петро Гончарук.

Посадовець наголосив, що для людяного ставлення до пацієнтів не потрібно нічого, крім бажання. Він зазначив, що для реформування галузі необхідно впроваджувати страхову медицину, яка передбачає контроль за роботою лікарів, за  обґрунтованістю їх призначень пацієнтам. Члени координаційної ради обговорили «за» і «проти» цієї новації.

- Дуже серйозна проблема – це вилучення коштів у лікарнях від пацієнтів під виглядом так званих «благодійних внесків». Звісно, це передбачено законодавством, але в деяких лікарнях такі внески стають обов’язковими, а велика частина коштів ніде не фіксується та, відповідно, не витрачається за призначенням. Тож нам необхідно розробити таку систему, яка унеможливлювала би передачу готівки працівникам лікарні. Один з оптимальних варіантів – встановлення терміналів для перерахунку коштів на спеціально створені рахунки, грошові потоки на яких контролюватимуться, - зазначив Петро Гончарук.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Проблема звільнення наших хлопців з полону повинна бути на слуху», – сестра військовополоненого Оксана

Як замовити ліки з безкоштовною доставкою до відділень Укрпошти

Свідоме споживання електроенергії – нова норма для запоріжців

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 573 удари по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам