Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласною владою та бізнесом направлено антикризові пропозиції до Верховної Ради для подальшого розвитку туристичної галузі регіону

3 червня 2014 - 10:00

Обласною владою та бізнесом направлено антикризові пропозиції до Верховної Ради для подальшого розвитку туристичної галузі регіону

Цього року очікується значне збільшення кількості туристів, які поїдуть відпочивати на Азовське море. Тож серед першочергових завдань влади - підвищення якості регіонального туристично-рекреаційного продукту, стабілізація діяльності учасників туристичного ринку, впровадження нових видів туристичних послуг.

Про це повідомив директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій ОДА (стажування) Владислав Мороко під час публічного звіту, який відбувся в облдержадміністрації.

- З метою залучення туристів департаментом направлено листи із запрошенням на безпечний відпочинок до Запорізької області Міністру спорту та туризму Республіки Білорусь, Міністру інфраструктури України, головам усіх облдержадміністрацій України. І українці, й білоруси масово відпочивали в АР Крим, але наразі це проблематично, тож ми очікуємо збільшення туристичних потоків до нашого регіону, - зазначив Владислав Мороко.

За словами посадовця, з метою консолідації зусиль учасників туристичного ринку, створення майданчика для постійної взаємодії представників туристичного бізнесу, влади та громадськості наприкінці квітня відбувся обласний туристичний форум. У заході взяли участь керівники та представники органів місцевої виконавчої влади та місцевого самоврядування, туристичного бізнесу регіону, громадські організації, представники національно-культурних товариств, майстри декоративно-прикладного мистецтва тощо.

- Результатом проведення форуму стало створення переліку проектів, спрямованих на розвиток туристичної сфери, а також протокольне доручення, в якому відображені першочергові цілі і завдання обласної влади. За підсумками туристичного форуму було організовано низку нарад та круглих столів, - повідомив Владислав Мороко.

Особливу увагу приділено питанню створення туристичного бренду Запорізької області. Також у планах обласної влади – створення відеоролика, який демонструватиме потужний туристично-рекреаційний потенціал краю.

За словами посадовця, вже розроблено Положення про обласний творчий конкурс на створення туристичної символіки Запорізької області та проект відповідного наказу Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації, вони подані на реєстрацію до Головного управління юстиції у Запорізькій області.

- Ми приділяємо особливу увагу забезпеченню належного рівня безпеки під час літньої оздоровчої кампанії, організації перевезень організованих груп дітей згідно з вимогами чинного законодавства. Мова йде, насамперед, про узгодження документів представниками обласної Державтоінспекції, обов’язкові технічні огляди автотранспорту та кількість супроводжуючих осіб, а також можливість спрощення пакета документів, що надається в обласне Управління ДАІ, - зазначив Владислав Мороко.

Розпочато аналіз нормативно-правової бази функціонування об'єктів тимчасового розміщення з метою її подальшого вдосконалення, видано два розпорядження голови облдержадміністрації щодо спрощення процедури відкриття оздоровчих закладів, організації літньої оздоровчої кампанії 2014 року.

- Спільно з обласною туристичною асоціацією, суб'єктами туристичної діяльності нами підготовлені та передані на розгляд профільного комітету Верховної Ради України антикризові пропозиції для подальшого розвитку туристичної галузі регіону. З метою вирішення актуальних питань туристично-курортної сфери створена та діє ініціативна робоча група, до складу якої включено представників туристичного бізнесу та громадськості, - підсумував Владислав Мороко.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

До уваги суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності!

Як уберегти себе від гепатиту: поради запорізьких епідеміологів

«Проблема звільнення наших хлопців з полону повинна бути на слуху», – сестра військовополоненого Оксана

Як замовити ліки з безкоштовною доставкою до відділень Укрпошти

Свідоме споживання електроенергії – нова норма для запоріжців

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 573 удари по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області