Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області завершується підготовка до відкриття курортно-туристичного сезону

23 травня 2014 - 10:15

В обласній державній адміністрації відбулося засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке провів директор Департаменту з питань цивільного захисту ОДА Володимир Шлея.

Учасники засідання розглянули низку питань, зокрема, стан підготовки місць масового відпочинку населення на водних об’єктах, забезпечення безпеки судноплавства маломірних суден на водних об’єктах області та забезпечення безпечної експлуатації засобів розваги у літній період. Також порушувалося питання санітарно-епідеміологічного благополуччя населення області у літній період.

Як повідомив начальник управління запобігання надзвичайним ситуаціям Головного управління ДСНС України в Запорізькій області Олександр Назаров, у регіоні нараховується 510 об’єктів масового відпочинку громадян, з них 66 –  дитячі оздоровчі центри.

- Щороку проводиться обстеження пляжів, рятувальних постів, водолазне обствеження дна водойм. Усі пляжі повинні отримати паспорт готовності, який видається місцевим органом влади. Наразі в області триває перевірка об’єктів, - повідомив Олександр Назаров.

Володимир Шлея доручив головам райдержадміністрацій разом із представниками контролюючих органів провести семінари-наради з керівниками баз відпочинку та інших оздоровчих закладів щодо готовності до роботи в літній період. Також буде заборонено відкриття і фінансування оздоровчих закладів та пляжів без обстеження та очистки акваторії пляжів, наявності розгорнутого сезонного рятувального поста, оснащеного необхідним рятувальним майном та укомплектованого підготовленими рятувальниками. Ще один важливий момент – забезпечення контролю за дотриманням підприємцями правил побудови та безпечної експлуатації атракційної техніки при виділенні земельних ділянок під розважальні атракціони.

Заступник директора Департаменту з питань цивільного захисту населення ОДА Віктор Юринський повідомив, що минулого року кількість осіб, які загинули в літній період на водних об’єктах, зменшилася, і наразі завдання – ще більше посилити цю роботу.

- Цього року на узбережжі Азовського моря кількість відпочиваючих збільшиться, як мінімум, удвічі, тож і ризиків стане більше. Тож необхідно ще посилити цю роботу, а також ліквідувати торічні недопрацювання, - зазначив Віктор Юринський.

До 10 червня в області буде проведено перевірку та забезпечео наявність у договорах на оренду водойм пунктів, що визначають відповідальність орендарів за забезпечення місць масового відпочинку рятувальним постом та обладнанням на предмет забезпечення безпеки.

Начальник Головного управління Державної санітарно-епідеміологічної служби в Запорізькій області, головний державний санітарний лікар Роман Терехов повідомив, що за підсумками минулого року інфекційними захворюваннями в області перехворіли близько 380 тис. осіб. Цього року спостерігається зростання кількості випадків гострих кишкових захворювань, найвищий рівень захворюваності – у Запоріжжі. Минулий літній сезон показав, що найчастіше такі захворювання фіксувалися в Якимівському, Приморському, Приазовському та Мелітопольського районах, найчастіше люди хворіли через вживання неякісних молочних продуктів.

Головам райдержадміністрацій доручено забезпечити незнижувальний запас лікувально-профілактичних засобів та майна, устаткування на випадок виникнення епідускладнень. Також керівники територій мають створити умови для збору та своєчасного вивезення відходів у місцях масового скупчення населення, біля об’єктів громадського харчування і торгівлі, ринків, вокзалів, рекреаційних зон, туристичних маршрутів тощо. Крім того, буде забезпечено  дієвий контроль за недопущенням випадків стихійної торгівлі, особливо - харчовими продуктами, які швидко псуються.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 887-го дня війни

Нова платформа «Пульс»: збір відгуків про державу від бізнесу

Отримати бронювання за годину тепер можливо в Дії

До уваги суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності!

Як уберегти себе від гепатиту: поради запорізьких епідеміологів

«Проблема звільнення наших хлопців з полону повинна бути на слуху», – сестра військовополоненого Оксана

Як замовити ліки з безкоштовною доставкою до відділень Укрпошти

Свідоме споживання електроенергії – нова норма для запоріжців

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 573 удари по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області