Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі аграрії успішно проводять посівну, незважаючи на складні умови

21 травня 2014 - 14:14

В обласній державній адміністрації відбувся брифінг заступника голови-керівника апарату ОДА Олега Ніколенка щодо стану проведення весняно-польових робіт на території регіону.

Як повідомив представник обласної виконавчої влади, сівба ярих культур уже добігає завершення. Станом на 20 травня ярові посіяно на площі 711 тис. га (91% до плану). Ярові зернові посіяно на території 255 тис. га (91% до плану). Продовжується посів пізніх зернових - сої, гречки, кукурудзи на зерно.

При цьому Олег Ніколенко пояснив, що аграрії змушені  вести посівну в надзвичайно складних умовах:  спочатку був дефіцит вологи в ґрунті, потім погіршилася ситуація на ринку паливно-мастильних матеріалів, серйозно дається взнаки дефіцит фінансових ресурсів.

- Незважаючи на всі складнощі, запорізькі аграрії провели посівну, тим самим зробивши крок для забезпечення нашої продовольчої безпеки, - зазначив посадовець.

Окремий напрямок, яким займаються сільгоспвиробники, - розвиток садівництва. Торік в області заклали 111 га садів та 13 га виноградників. У поточному році ця робота буде продовжена.

Посадовець зупинився і на одному зі стратегічних завдань галузі - розширенні зрошувальних мереж. Тільки за два останні роки їх вдалося розширити на 10 тис. га.

- Ми працюємо над програмою, яка дозволить знизити для аграріїв вартість придбання дощувальної та кормозбиральної техніки. Останнє  допоможе господарювати фермерам, які займаються тваринництвом, - зазначив Олег Ніколенко.

Підтримати цю галузь покликана ще одна програма, яка  перебуває в стадії розробки - «Шкільне молоко». Її мета - забезпечення школярів щодня склянкою молока, яке містить необхідний для дітей кальцій. Також спеціалісти Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації готують до підписання меморандум для стабілізації цін на ринку молочної продукції.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 887-го дня війни

Нова платформа «Пульс»: збір відгуків про державу від бізнесу

Отримати бронювання за годину тепер можливо в Дії

До уваги суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності!

Як уберегти себе від гепатиту: поради запорізьких епідеміологів

«Проблема звільнення наших хлопців з полону повинна бути на слуху», – сестра військовополоненого Оксана

Як замовити ліки з безкоштовною доставкою до відділень Укрпошти

Свідоме споживання електроенергії – нова норма для запоріжців

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 573 удари по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області