Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласний молодіжний форум стане традиційним та проводитиметься щороку

21 травня 2014 - 11:54

В обласній державній адміністрації підбито підсумки обласного молодіжного форуму «Зростання молодіжного потенціалу в інтересах розвитку Запорізького краю», який  відбувся в Запоріжжі.

Учасників форуму привітав голова облдержадміністрації Валерій Баранов, наголосивши, що покладає великі надії та сподівання на запорізьку молодь, адже саме молоде покоління стане основою для оновлення держави.

Як повідомила начальник управління молоді та спорту облдержадміністрації Наталія Власова, обласний молодіжний форум проводиться в регіоні вперше, у ньому взяли участь близько 700 студентів, представників молодіжних громадських організацій та трудових колективів регіону.

- Головне завдання форуму – налагодити діалог та тісну взаємодію між владою та молоддю, і перший крок ми вже зробили. Багато хто каже, що молодь – це майбутнє України, але я не погоджуюся з цим, адже молодь – це й наше сьогодення, рушійна сила нашої держави. Ми повинні залучити молодь до всіх сфер життєдіяльності регіону, і не тільки декларативно, а й, головне, реальними діями. Так, незважаючи на дефіцит бюджету, в області прийнята та діє відповідна обласна програма, в обласному центрі молоді створено п’ять нових штатних одиниць, у його будівлі буде оновлено систему опалення, яка не працювала не один рік, - зазначила Наталія Власова.

Як повідомила посадовець, за підсумками роботи секцій, які працювали в рамках форуму за п’ятьма напрямами, резолюції та рішення буде узагальнено і вони ляжуть в основу Цільової обласної програми з реалізації державної молодіжної політики в Запорізькій області.

Помічник генерального директора, начальник управління справами адміністрації ВАТ «Запоріжсталь» Сергій Ільченко повідомив, що керівництво комбінату приділяє велику увагу заводській молоді, а також щороку набирає молодих спеціалістів.

- У час новітніх технологій молодь все рідше збирається разом, часто спілкування проходить в онлайн-режимі, тож такі заходи як цей форум дуже важливі та цікаві, в тому числі – для комбінату «Запоріжсталь», де працює багато молоді. Переконаний, що спільними зусиллями молоде покоління може досягнути  будь-якої, навіть найскладнішої мети. У нас працює понад 6 тис. осіб віком до 35 років, минулого року на 16% збільшилася кількість молодих керівників, а середній вік працюючих на комбінаті – 39 років, - зазначив Сергій Ільченко.

У рамках форуму запорізька молодь мала змогу поспілкуватися з керівництвом облдержадміністрації та з ректорами вищих навчальних закладів регіону, поставити будь-які запитання. Більшість з них стосувалися працевлаштування, стажування студентів у органах влади, розвитку інфраструктури області тощо.

Також було прийнято рішення зробити форум традиційним, проводити його щороку, і не за один день, а, як мінімум, за два, з організацією розважальної програми. Ректори запорізьких ВНЗ висловили бажання в подальшому долучатися до організації таких заходів.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 887-го дня війни

Нова платформа «Пульс»: збір відгуків про державу від бізнесу

Отримати бронювання за годину тепер можливо в Дії

До уваги суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності!

Як уберегти себе від гепатиту: поради запорізьких епідеміологів

«Проблема звільнення наших хлопців з полону повинна бути на слуху», – сестра військовополоненого Оксана

Як замовити ліки з безкоштовною доставкою до відділень Укрпошти

Свідоме споживання електроенергії – нова норма для запоріжців

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 573 удари по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області