Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Григорій Самардак: «Політична стабільність - це основа благополуччя та розвитку держави»

21 травня 2014 - 11:06

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Григорій Самардак зустрівся з  Надзвичайним та Повноважним послом Латвійської Республіки в Україні пані Аргітою Даудзе. Головним питанням для обговорення була суспільно-політична ситуація в Україні та, зокрема, в Запорізькій області.

Григорій Самардак привітав високу гостю з приїздом на запорізьку землю від імені голови облдержадміністрації Валерія Баранова та наголосив, що обласна влада дуже зацікавлена в перейнятті латвійського досвіду як у проведенні адміністративної реформі, так і реформи соціальної сфери та  житлово-комунального господарства.

- Наразі в Україні досить складна суспільно-політична ситуація, і вкрай важливо сформувати чітку вертикаль влади, це дозволить стабілізувати функціонування держави. Нині в країні багато проблем, пов’язаних, перш за все, з соціальною сферою та порожньою скарбницею, - зазначив Григорій Самардак.

Як наголосив посадовець, запорука розвитку країни – це політична стабільність, адже це основа благополуччя та розвитку держави.

- Запорізька область має великий промисловий потенціал,  добре розвинену інфраструктуру, потужну сільськогосподарську галузь, але все це потребує подальшого розвитку та інвестицій. Ми маємо цілу низку абсолютно різних проектів, ведемо переговори з міжнародними фінансовими інститутами, нам є що запропонувати. Звісно, ми розуміємо, що інвестори, перш за все, чекають на стабілізацію ситуації в країні й не хочуть ризикувати, але є багато питань, які можна вирішувати в робочому порядку, - зазначив Григорій Самардак.

Пані Аргіта Даудзе зазначила, що цього року побувала в багатьох регіонах України, зокрема, в Автономній Республіці Крим, у Дніпропетровській, Одеській, Миколаївській, Херсонській, Харківській, Чернігівській та Вінницькій областях, і дуже рада нарешті приїхати до Запорізької області.

- Мета мого візиту – відчути та дізнатися, як розвивається ваш регіон після дуже серйозних змін, які наслідки має революція, яка відбулася в країні, яка ситуація у зв’язку з агресією з боку країни-сусіда та втратою частини території України. Ми постійно відслідковуємо ситуацію, але враховуючи, що інформація часто перекручується, ми намагаємося отримувати її з максимальної кількості джерел. Україна дуже важлива для всієї Європи, - зазначила Аргіта Даудзе.

За словами дипломата, Латвія приєдналася до Європейського Союзу та НАТО в 2004 році, і вже святкує десятиріччя. Вона наголосила: і влада, і самі латвійці задоволені таким вибором. Також вона зазначила, що Латвія повідомила про своє бажання приєднатися до ЄС ще в 1995 році, і тільки після глибоких змін та реформ змогла стати членом Євросоюзу.

- Ми дуже раді, що Україна обрала такий самий курс, як і Латвія, і я переконана, що євроінтеграція України дозволить нам співпрацювати ще більше. Латвія зацікавлена у стабільному та швидкому розвитку України, нам дуже цікавий український ринок, потенціал вашої держави, - зазначила пані Аргіта Даудзе.

Вона повідомила, що сьогодні планує зустрітися із запорізькими студентами та викладачами, відвідати Національний заповідник «Хортиця», Дніпрогес, а також зустрітися з представниками Запорізької торгово-промислової палати.

- Позиція українців і, перш за все – молоді, яка вийшла на Євромайдан, продемонструвала  головну мету – прагнення до змін на краще. У нас дуже працелюбний народ, багато галузей, які можуть бути цікавими для Латвії. Наприклад, легка промисловість, яка занепала, хоча у нас є сучасні фабрики з модернізованим обладнанням, є всі умови для розвитку цієї сфери. Ми відкриті до діалогу, готові запропонувати багато цікавих та перспективних проектів практично в усіх галузях і переконані, що наша співпраця стане ще більш тісною та результативною, - підсумував Григорій Самардак.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 887-го дня війни

Нова платформа «Пульс»: збір відгуків про державу від бізнесу

Отримати бронювання за годину тепер можливо в Дії

До уваги суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності!

Як уберегти себе від гепатиту: поради запорізьких епідеміологів

«Проблема звільнення наших хлопців з полону повинна бути на слуху», – сестра військовополоненого Оксана

Як замовити ліки з безкоштовною доставкою до відділень Укрпошти

Свідоме споживання електроенергії – нова норма для запоріжців

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 573 удари по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області