Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Валерій Баранов: «Сьогодні немає важливішої задачі, ніж проведення президентських виборів»

15 травня 2014 - 16:20

Валерій Баранов: «Сьогодні немає важливішої задачі, ніж проведення президентських виборів»

Голова облдержадміністрації Валерій Баранов провів обласну селекторну нараду, в якій взяли участь його заступники, керівники структурних підрозділів ОДА, керівники районів та міст регіону. Головною темою порядку денного було питання проведення позачергових виборів Президента України.

Очільник області наголосив на великому значенні волевиявлення для держави  та всього українського народу.

-Сьогодні немає важливішої задачі, ніж проведення президентських виборів. Нам потрібен легітимний Президент, новий парламент, котрі разом зможуть заспокоїти Схід країни та нарешті об’єднати наш народ, - відзначив Валерій Баранов. 

Керівник регіону також звернув увагу на важливість широкого інформування виборців, аби залучити якомога більшу їх кількість до голосування 25 травня. 

Про хід підготовки до виборів на території області поінформувала заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації (стажування) Зінаїда Бойко. За словами посадовця, вся робота проводиться згідно з календарним планом та відповідно до чинного законодавства, всі окружні виборчі комісії вже почали свою роботу. Всі вони забезпечені всім необхідним: приміщеннями, транспортом, комп’ютерною технікою, засобами зв’язку, меблями, інвентарем. Матеріально-технічне забезпечення виборчих дільниць знаходиться під постійним контролем органів виконавчої влади.
Зінаїда Бойко зазначила, що до 8 травня всі виборці отримали іменні запрошення. До 19 травня всі бажаючі мають змогу перевірити свої персональні дані, звернувшись до дільничної виборчої комісії або до відділу ведення Реєстру за місцем проживання.

Посадовець також окреслила низку питань, які потребують постійного та ретельного контролю правоохоронних органів, органів виконавчої влади, комунальних служб. Серед них – забезпечення охорони бюлетенів у приміщеннях окружних виборчих комісій, підготовка та надання до виборчих дільниць уточнених списків виборців, обладнання приміщень для голосування, забезпечення безперебійного електропостачання, роботи зв’язку, облаштування прилеглої території.

Начальник ГУ МВС в Запорізькій області Віктор Ольховський, у свою чергу, звернувся до керівників міських та районних державних адміністрацій з проханням ретельно перевірити всі приміщення, виділити окремі кімнати для правоохоронців, скласти план дій на предмет виникнення надзвичайних ситуацій. Комунальним службам нагадав про так званий «день тиші» - 24 травня, коли вся передвиборча агітація повинна бути прибрана з вулиць. 



Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 887-го дня війни

Нова платформа «Пульс»: збір відгуків про державу від бізнесу

Отримати бронювання за годину тепер можливо в Дії

До уваги суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності!

Як уберегти себе від гепатиту: поради запорізьких епідеміологів

«Проблема звільнення наших хлопців з полону повинна бути на слуху», – сестра військовополоненого Оксана

Як замовити ліки з безкоштовною доставкою до відділень Укрпошти

Свідоме споживання електроенергії – нова норма для запоріжців

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 573 удари по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області