Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Глава області оцінив розмах крил запорізьких моторобудівників

14 квітня 2014 - 23:53

Глава області оцінив розмах крил запорізьких моторобудівників

Голова облдержадміністрації Валерій Баранов відвідав виробничі цехи АТ «Мотор Січ». Разом з президентом АТ «Мотор Січ» , генеральним конструктором підприємства В'ячеславом Богуслаєвим він побував в складальних і механоскладальному цехах і переконався в працездатності трудового колективу.

Враховуючи,  що в загальній структурі підприємства трудиться близько 27 тисяч працівників, «Мотор Січ» є одним з основних донорів бюджетів усіх рівнів. Голова облдержадміністрації подякував «моторовців» , які працюють в складних умовах і вносять свою лепту в скарбницю області. У свою чергу , Валерій Баранов взяв зобов'язання прикладати максимум зусиль для ліквідації адміністративних перепон, сприяння у зміні законодавчої бази, - всього, що стримує розвиток підприємства. .

- Ми будемо однодумцями і будемо разом вирішувати ці проблеми. Адже «Мотор Січ» - це підприємство, де виробляють унікальну техніку, унікальну продукцію з величезною складовою наукового потенціалу, вартість якого вища за вартість золота. Тому ми повинні всіляко сприяти цьому колективу, - сказав Валерій Баранов.Говорячи про перспективи роботи підприємства, глава області висловив упевненість, що в рамках виділення коштів на озброєння української армії запорізький «Мотор» отримає замовлення, яке дозволить підприємству не лише втриматися на плаву, але і розвиватися.

Президент АТ «Мотор Січ» В'ячеслав Богуслаєв запевнив главу області та присутніх на зустрічі журналістів, що підприємство не випускає нічого , що могло б убити людину. І вже тим більше, не постачає подібні вироби до Росії.

- Ми робимо елемент засобів доставки. І ми раді, що в.о. Президента України Олександр Турчинов, Прем'єр -міністр Арсеній Яценюк та інші керівники країни зрозуміли, що наше підприємство не постачає Міністерству оборони Росії нічого, що могло б загрожувати безпеці України, - зазначив В'ячеслав Богуслаєв.

Отримане вперше за 23 роки незалежності України замовлення від Міністерства оборони України вселяє надію, що наступного року підприємство буде завантажено на повну потужність.

Під час відвідування конструкторського бюро «Мотор Січ» глава області Валерій Баранов не тільки ознайомився з історією повітроплавання і перших вітчизняних літальних апаратів, а й підтримав курс, взятий президентом АТ «Мотор Січ» В'ячеславом Богуслаєвим на виробництво вертольотів.

- Ми будемо робити все можливе , щоб в Україні з'явилися вертольоти власного виробництва, так необхідні рятувальникам, медикам та іншим службам, - зазначив Валерій Баранов.



Управління у справах преси та інформації 

Читайте також