Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Цього року маємо зібрати мінімум 2,3 млн. тонн зернових»

24 лютого 2014 - 11:54

Олександр Пеклушенко: «Цього року маємо зібрати  мінімум 2,3 млн. тонн зернових»

Під час апаратної наради з питань життєдіяльності регіону, яку провів голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко, його заступник Олег Ніколенко поінформував про підготовку до проведення весняно-польових робіт у 2014 році.

- Під урожай поточного року в області посіяно 667 тис. га озимих культур, у тому числі на зерно – 628,7 тис. га. Крім того,  38 тис. га відведено під озимий ріпак. Отримано сходи на  99,7% засіяної площі. Озимі зернові культури знаходяться в такому стані: в доброму та задовільному – на 87% площі, у слабкому – 13%, - повідомив Олег Ніколенко.

За даними управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій, по всіх категоріях господарств планується посіяти ярі культури на площі 839,7 тис. га. З них ярих зернових та зернобобових – 267 тис. га, соняшника – 427 тис. га, картоплі та овочів – 60 тис. га.

Для проведення сівби ярих зернових та зернобобових культур сільгосппідприємствам області необхідно 27 тис. тонн насіння, назарі в наявності – 32 тис. тонн, тобто 120%.

- Для проведення комплексу весняно-польових робіт сільгосппідприємствам області необхідно мінеральних добрив у кількості 38,5 тис. тонн поживних речовин, у тому числі азотних – 30,6 тис. тонн. Наразі сільськогосподарські підприємства забезпечені на 70% від потреби, у тому числі азотними – на 73%. Підкормку озимих зернових розпочато в Якимівському, Мелітопольському та Приморському районах, - повідомив Олег Ніколенко.

Станом на 21 лютого відремонтовано 9,6 тис. тракторів, 5 тис. сівалок та 5 тис.культиваторів (96%). Для проведення робіт сільськогосподарські підприємства забезпечені дизельним пальним на 56% та бензином - на 66%.

Олександр Пеклушенко наголосив, що наразі головне – зберегти структуру посівів, але при цьому необхідно зменшувати площі, які засіюються соняшником.

- Наразі соняшником засіяно 28% площ посівів, і це оптимально для економіки регіону та країни, але для належного стану землі цей показник має складати не більше 15-18%. У минулі роки площа посівів соняшника складала понад 30%, і ми маємо поступово зменшувати площу до належного показника, - наголосив Олександр Пеклушенко.

Також керівник регіону наголосив, що поточного року має бути зібрано не менш ніж 2,3 млн. тонн зернових, і для цього обласна влада має зробити все необхідне.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 888-го дня війни

«Зміни в проєкті не повинні вплинути на термін виконання робіт», – Іван Федоров щодо відбудови будинку по пр. Соборному, 44

Як протидіяти торгівлі людьми: у Запоріжжі провели круглий стіл

Житлові субсидії: як заощадити під час опалювального сезону

Запрацював сервіс для подання заяв до міжнародного Реєстру збитків

Сервіс єПідприємець: як відкрити бізнес під ключ за однією заявою

Окупанти продовжили незаконний арешт кримськотатарським активістам

СБУ повідомила про підозру ще 7 колаборантам, які перейшли до окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Запорізький бізнес: економити електроенергію – це важливо

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.07.2024

Впродовж доби окупанти 440 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 887-го дня війни