Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжці поповнили Президентський кадровий резерв «Нова еліта нації»

21 лютого 2014 - 16:24

Відбулося підписання Угоди про врегулювання кризи в Україні

Президент України Віктор Янукович затвердив список осіб, зарахованих до Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації» у 2013 році. Відповідно до розпорядження Глави держави, до списку увійшли три жителі Запорізької області.

Про це повідомив заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Юрій Пелих.

- До Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації» зараховано 51 особу, до цього переліку увійшли й запоріжці. У списку зарахованих осіб найбільше жителів Донецької області – шість дончан, по три – з Запорізької, Сумської, Херсонської та Хмельницької областей, з інших регіонів – по одній-дві особи, - зазначив Юрій Пелих.

За словами посадовця, до Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації» зараховано заступника голови районної адміністрації Запорізької міської ради по Комунарському району Михайла Богданова (сфера житлово-комунального господарства), начальника відділу освіти, молоді та спорту Гуляйпільської райдержадміністрації Романа Бута (соціально-гуманітарна сфера) та заступника директора з питань зв'язку з громадськими організаціями Запорізької обласної громадської організації «Центр законодавчих ініціатив» Андрія Іванова (соціально-гуманітарна сфера).

Нагадаємо, Президентський кадровий резерв «Нова еліта нації» формується відповідно до Указу Президента України «Про Стратегію державної кадрової політики на 2012-2020 роки» з метою формування нової державницької управлінської еліти, здатної усвідомлювати національні інтереси і брати на себе відповідальність за їх реалізацію, готової не лише приймати вольові рішення, а й ефективно надавати управлінські послуги.

Добір кандидатів до Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації» здійснюється на конкурсній основі з урахуванням квот за пріоритетними сферами державного управління: фінансово-економічна сфера, соціально-гуманітарна сфера, сфера інвестицій та інновацій, сфера паливно-енергетичного комплексу, сфера сільського господарства та сфера житлово-комунального господарства.

Гранична чисельність Президентського кадрового резерву становить 500 осіб. Формування Президентського кадрового резерву здійснюється поетапно, шляхом зарахування протягом п'яти років до 100 осіб щороку.

У 2012 році розпорядженням Президента України до Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації» було зараховано 60 осіб, з них, один представник Запорізької області – заступник голови Чернігівської райдержадміністрації Віталій Манич.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 888-го дня війни

«Зміни в проєкті не повинні вплинути на термін виконання робіт», – Іван Федоров щодо відбудови будинку по пр. Соборному, 44

Як протидіяти торгівлі людьми: у Запоріжжі провели круглий стіл

Житлові субсидії: як заощадити під час опалювального сезону

Запрацював сервіс для подання заяв до міжнародного Реєстру збитків

Сервіс єПідприємець: як відкрити бізнес під ключ за однією заявою

Окупанти продовжили незаконний арешт кримськотатарським активістам

СБУ повідомила про підозру ще 7 колаборантам, які перейшли до окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Запорізький бізнес: економити електроенергію – це важливо

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.07.2024

Впродовж доби окупанти 440 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 887-го дня війни