Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: "Головне - запобігти нових жертв"

19 лютого 2014 - 17:36

Олександр Пеклушенко: «Тільки порожній майдан може стати початком процесу мирного відновлення нашої держави»

Відбулась тридцять друга (позачергова) сесія Запорізької обласної ради шостого скликання, в якій взяв участь голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко. На порядок денний було винесено одне питання щодо політичної ситуації в державі.

- Сьогодні кожний з нас спокійно прийшов на роботу, відвів дітей до дитячого садка або школи, батьків – до лікарні. Все це – нормальне мирне життя. Але всього цього були позбавлені мільйони киян, які сьогодні не змогли потрапити на роботу, які були вимушені залишити дітей вдома. Я зовсім інакше сприймаю слова «Киев бомбили, и нам объявили, что началась война». Мені дуже хочеться вірити, що, не дивлячись на десятки жертв, слово «війна» не буде прийнятним у наш час в нашій країні. І для цього, крім емоцій, особливо в людей з державним статусом, має переважати здоровий глузд, - наголосив Олександр Пеклушенко.

Керівник регіону наголосив, що наразі головне – запобігти нових жертв та зробити все можливе для налагодження миру в державі.

- Останнім часом мене часто питають, чому ми не відмовимося від влади, не підемо у відставку заради миру в країні. Давайте згадаємо: у 2004 турі ми відмовилися від третього туру виборів Президента України заради миру, згадайте саморозпуск Парламенту, тоді ми теж відступили. У першому випадку це була мудрість, у другому – розгубленість, а втретє це вже буде боягузтво. Хто дав нам право на боягузтво? Президент України Віктор Янукович непохитний у своєму рішенні зробити все, щоб Україна ніколи не стала державою, де кипить громадянська війна. Адже, як правило, війна триває кілька днів, а помста за неї - між цілими поколіннями, й інколи вона продовжується століттями, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Очільник регіону повідомив, що сьогодні зустрічався з усіма керівниками правоохоронних органів та детально обговорив з ними ситуацію в регіоні. Він наголосив, що наразі в області немає підстав для введення додаткових заходів для дотримання правопорядку.

- Сьогодні я зустрівся з керівниками найбільших промислових підприємств області, з керівниками усіх підприємств та служб, які забезпечують життєдіяльність регіону. І можу запевнити, що життєдіяльність області знаходиться в нормальному стані, - підкреслив Олександр Пеклушенко.

Також керівник регіону запропонував внести в звернення обласної ради до Президента України Віктора Януковича тезу щодо необхідності старту процесу мирного врегулювання ситуації.

- Кожна область повинна відкликати з майдану своїх жителів, адже тільки порожній майдан може стати початком процесу мирного відновлення нашої держави. Переконаний, що це підтримають більшість українців, а мудрість та цілеспрямована робота Президента приведуть до світлого дня Миру, - підсумував Олександр Пеклушенко.

За підсумками засідання сесії обласної ради депутати прийняли звернення до Президента України Віктора Януковича з урахуванням пропозицій, які вніс Олександр Пеклушенко.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 888-го дня війни

«Зміни в проєкті не повинні вплинути на термін виконання робіт», – Іван Федоров щодо відбудови будинку по пр. Соборному, 44

Як протидіяти торгівлі людьми: у Запоріжжі провели круглий стіл

Житлові субсидії: як заощадити під час опалювального сезону

Запрацював сервіс для подання заяв до міжнародного Реєстру збитків

Сервіс єПідприємець: як відкрити бізнес під ключ за однією заявою

Окупанти продовжили незаконний арешт кримськотатарським активістам

СБУ повідомила про підозру ще 7 колаборантам, які перейшли до окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Запорізький бізнес: економити електроенергію – це важливо

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.07.2024

Впродовж доби окупанти 440 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 887-го дня війни