Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

З 1 квітня в області розпочнеться двомісячник з охорони рибних ресурсів

19 лютого 2014 - 11:16

Заступник голови обласної державної адміністрації Олег Ніколенко провів нараду з питань проведення двомісячника з охорони рибних ресурсів у 2014 році.

Її учасники проаналізували результати виконання розпоряджень голови облдержадміністрації «Про проведення двомісячника з охорони рибних ресурсів» у попередні роки, а також обговорили пропозиції  Запоріжжярибоохорони щодо поліпшення рибоохоронної діяльності в період нересту в 2014 році.

- Щороку в області  з метою  поліпшення відтворення і зберігання водних живих ресурсів шляхом заборони на лов риби в нерестовий період, проведення рейдових перевірок, санітарного стану водойм і якості води в них приймається розпорядження голови облдержадміністрації «Про проведення двомісячника з охорони рибних ресурсів». Документом затверджуються заходи щодо підготовки та проведення двомісячника з охорони рибних ресурсів у акваторії Каховського й Дніпровського водосховищ та інших водоймів області, що мають рибогосподарське значення. Цього року двомісячник розпочнеться з 1 квітня, - зазначив Олег Ніколенко.

За словами посадовця, виконання цих заходів дасть можливість попередити браконьєрський вилов риби, припинити перевезення та продаж риби, яка була виловлена протизаконно.

З прийняттям розпорядження голови ОДА на території області буде активізовано охорону рибних запасів шляхом проведення рейдів на водоймах, автомагістралях та  в місцях торгівлі з метою припинення перевезення та продажу риби, що була виловлена незаконно. Також буде забезпечено контроль за підтримкою визначеного рівня води, регульованого Дніпровською ГЕС, добовими коливаннями рівня води у водосховищах.

Крім того, буде проведено рейдові перевірки контролю якості промислових і побутових стічних вод, що скидаються у водойми, та додержання правил зберігання і застосування отрутохімікатів, мінеральних добрив у прибережних захисних смугах водойм згідно з планом роботи Державної     екологічної інспекції у Запорізькій області, санітарного стану водойм і якості води в них.

Під час наради було розглянуто план спільних заходів  щодо проведення двомісячника з охорони рибних ресурсів  у поточному році. Реалізація заходів дасть можливість поліпшити відтворення і зберігання водних живих ресурсів.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 888-го дня війни

«Зміни в проєкті не повинні вплинути на термін виконання робіт», – Іван Федоров щодо відбудови будинку по пр. Соборному, 44

Як протидіяти торгівлі людьми: у Запоріжжі провели круглий стіл

Житлові субсидії: як заощадити під час опалювального сезону

Запрацював сервіс для подання заяв до міжнародного Реєстру збитків

Сервіс єПідприємець: як відкрити бізнес під ключ за однією заявою

Окупанти продовжили незаконний арешт кримськотатарським активістам

СБУ повідомила про підозру ще 7 колаборантам, які перейшли до окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Запорізький бізнес: економити електроенергію – це важливо

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.07.2024

Впродовж доби окупанти 440 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 887-го дня війни