Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Будівництво соціального житла буде активізовано

7 лютого 2014 - 12:24

На засіданні Комітету економічних реформ, яке провів голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко,  розглянуто питання будівництва доступного житла та реформування житлово-комунального господарства.

З поточною ситуацією учасників заходу ознайомив Петро Гочарук. За словами посадовця, торік за програмою «Доступне житло» видано 27 кредитів та 14 договорів укладено по програмі «Молодій запорізькій родині - доступне житло». Разом з тим, показники будівництва як індивідуального житла, так і багатоповерхових будинків у області знижуються.

- Можу відразу сказати, що реалізацією цих програм я не задоволений. Розумію, що претензії маю пред’являти, перш за все, до себе. Ми не зуміли ефективно використати наданий ресурс – державних та обласних програм. Тож у поточному році будемо надолужувати втрачене, - прокоментував показники Олександр Пеклушенко.

До реалізації програм будівництва житла долучаться  промислові підприємства. Зокрема, генеральний директор ВАТ «Запоріжсталь» Ростислав Шурма повідомив, що в планах на поточний рік - завершення будівництва 16-ти поверхового будинку по вул. Історичній на 154 квартири. Будівництво цього об’єкта було припинено 10 років тому. Торік проект був відкоригований. Наразі триває оформлення необхідної дозвільної документації. За словами Ростислава Шурми, підприємство запропонує своїм працівникам вигідні умови придбання цього житла.

У ході засідання заслухали підприємця – забудовника житлових будинків у Мелітополі Олексія Фокарді, який зупинився на проблемних питаннях реалізації програми «Доступне житло». На його переконання, програма не має попиту у населення через втрату довіри як до самих забудовників, так і до влади, яка пропонує програму.

- Люди не довіряють та не знають про переваги програми. Необхідно постійно нагадувати про неї, роз’яснювати, наводити позитивні приклади, щоб населення звикло, що це довгострокова програма, якій можна довіряти, - відзначив Олексій Фокарді.

Коментуючи це, голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко відзначив, що довіра заслуговується роками, а втрачається миттєво.

- Основне питання полягає в тому, що ми пропонуємо людям придбати не готовий продукт. Необхідно знайти можливості, переглянути умови та запропонувати готове житло. Тоді в покупців не виникатиме сумнівів, чи введуть його в експлуатацію, чи ні, - зазначив керівник області.

Також  посадовець додав, що зокрема над вирішенням цих питань, а також над збільшенням обсягів будівництва житла працюватиме обласна виконавча влада у поточному році активніше.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 888-го дня війни

«Зміни в проєкті не повинні вплинути на термін виконання робіт», – Іван Федоров щодо відбудови будинку по пр. Соборному, 44

Як протидіяти торгівлі людьми: у Запоріжжі провели круглий стіл

Житлові субсидії: як заощадити під час опалювального сезону

Запрацював сервіс для подання заяв до міжнародного Реєстру збитків

Сервіс єПідприємець: як відкрити бізнес під ключ за однією заявою

Окупанти продовжили незаконний арешт кримськотатарським активістам

СБУ повідомила про підозру ще 7 колаборантам, які перейшли до окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Запорізький бізнес: економити електроенергію – це важливо

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.07.2024

Впродовж доби окупанти 440 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 887-го дня війни