Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Медики, які працюватимуть в обласному перинатальному центрі, пройдуть стажування в провідних лікувальних закладах країни

15 листопада 2013 - 10:39

Медики, які працюватимуть в обласному перинатальному центрі, пройдуть стажування в провідних лікувальних закладах країни

У рамках робочої поїздки Президента України Віктора Януковича до Запорізької області регіон також відвідала Міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова.

Стратегічні питання розвитку системи охорони здоров’я та надання якісної медичної допомоги з високопосадовцем обговорив заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Запорожченко.

Зокрема, йшлося про рівень материнської та дитячої смертності в області, про хід реалізації пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для осіб з гіпертонічною хворобою, а також лікування хворих на туберкульоз, ВІЛ/СНІД  тощо.

У контексті відвідання обласного перинатального центру Раїса Богатирьова повідомила, що Міністерство охорони здоров’я України надасть необхідну методичну та консультаційну допомогу спеціалістам обласного центру. Крім того, вона відзначила, що медики Запорізького центру мають пройти стажування в провідних лікувальних гінекологічних, перинатальних та акушерських закладах країни.

Також Андрій Запорожченко порушив питання про стан матеріально-технічного забезпечення лікарень та придбання сучасного високовартісного медичного обладнання. Міністр зазначила, що питання дійсно актуальне і не тільки для Запорізького краю, а тому є серед пріоритетів роботи Уряду.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.07.2024

Впродовж доби окупанти 395 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 888-го дня війни

«Зміни в проєкті не повинні вплинути на термін виконання робіт», – Іван Федоров щодо відбудови будинку по пр. Соборному, 44

Як протидіяти торгівлі людьми: у Запоріжжі провели круглий стіл

Житлові субсидії: як заощадити під час опалювального сезону

Запрацював сервіс для подання заяв до міжнародного Реєстру збитків

Сервіс єПідприємець: як відкрити бізнес під ключ за однією заявою

Окупанти продовжили незаконний арешт кримськотатарським активістам

СБУ повідомила про підозру ще 7 колаборантам, які перейшли до окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Запорізький бізнес: економити електроенергію – це важливо

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.07.2024