Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Віктор Янукович: «Курс на запровадження євростандартів у всіх сферах життя країни є незмінним»

14 листопада 2013 - 15:42

Віктор Янукович: «Курс на запровадження євростандартів у всіх сферах життя країни є незмінним»

Після урочистостей з нагоди 80-річчя МК «Запоріжсталь» Президент України Віктор Янукович поспілкувався з представниками ЗМІ та відповів на їх запитання. Найбільше журналістів цікавила євроінтеграція України та модернізація держави за європейськими стандартами. Глава держави наголосив, що для цього потрібне не лише бажання, а й можливості.

- Ми прекрасно розуміємо, що шлях України лежить через модернізацію, через європейські стандарти, через гармонізацію українського законодавства. Цей шлях для нас є незмінним. Звичайно, на цьому шляху, крім великого бажання, яке ми маємо, повинні бути й можливості, - зазначив Віктор Янукович.

Президент України підкреслив, що будь-які реформи та модернізація потребують значного вкладення коштів.

- Українські науковці провели дослідження, результати яких показують, що для нас великою проблемою є модернізація наших підприємств під технічні стандарти Європейського Союзу,  для цього потрібні величезні інвестиції - від 100 до 500 млрд. доларів. Але найважливішим є фактор часу. Його у нас вже немає, - додав Президент.

За словами Глави держави, вітчизняна продукція поки що не затребувана на ринках Європейського Союзу, і всі ці складнощі сьогодні відчуває економіка. Також Віктор Янукович зазначив, що Україна недоотримала від товарообігу більше 15 млрд. доларів, а це - 25% відсотків товарообігу з країнами східними і передусім з Росією.

- Промисловці, підприємці та представники профспілок порушили це питання, наразі триває дуже велика дискусія. Тому питання, які нам необхідно вирішувати, вони всі пов’язані з великими капітальними вкладеннями, яких у нас на сьогодні немає, - зазначив Глава держави.

Водночас Президент підкреслив, що Україна за досить короткий період пройшла достатньо довгий шлях, наблизившись до критеріїв ЄС.

- Для того, щоб бути конкурентоздатними, потрібно готувати економіку. Зараз як негатив - падіння виробництва через те, що ми почали втрачати наші традиційні ринки, - підсумував Віктор Янукович.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.07.2024

Впродовж доби окупанти 395 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 888-го дня війни

«Зміни в проєкті не повинні вплинути на термін виконання робіт», – Іван Федоров щодо відбудови будинку по пр. Соборному, 44

Як протидіяти торгівлі людьми: у Запоріжжі провели круглий стіл

Житлові субсидії: як заощадити під час опалювального сезону

Запрацював сервіс для подання заяв до міжнародного Реєстру збитків

Сервіс єПідприємець: як відкрити бізнес під ключ за однією заявою

Окупанти продовжили незаконний арешт кримськотатарським активістам

СБУ повідомила про підозру ще 7 колаборантам, які перейшли до окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Запорізький бізнес: економити електроенергію – це важливо

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.07.2024