Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Україна працює над створенням прозорих та неупереджених умов ведення бізнесу - Віктор Янукович

5 листопада 2013 - 13:24

Україна працює над створенням прозорих та неупереджених умов ведення бізнесу - Віктор Янукович

Під головування Президента України Віктора Януковича відбулось пленарне засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів на тему «Інвестиції у розвиток економіки та соціальної сфери в умовах дії зони вільної торгівлі з Європейським Союзом».

Під час засідання, зокрема, проаналізовано діяльність робочих органів Ради в міжсесійний період, визначено пріоритетні напрями співпраці представників влади та бізнесу, представлених у цьому консультативному механізмі, на наступний рік.

Окрему увагу учасники засідання  приділили  шляхам збільшення обсягів інвестицій та активізації господарської діяльності в умовах очікуваного тимчасового застосування положень Угоди про асоціацію між Україною та ЄС в частині поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі.

З промовою на пленарному засіданні Ради вітчизняних та іноземних інвесторів виступив Президент України Віктор Янукович. Глава держави наголосив на важливості залучення інвестицій у розвиток високотехнологічних виробництв, державній підтримці ринку інформаційних технологій, подоланні бюрократичних перешкод в інвестиційній сфері, перспективах, які відкриваються перед країною з урахуванням нових європейських реалій.   Зокрема, Віктор Янукович зазначив, що Україна активно працює над пошуком і запровадженням нових механізмів удосконалення регуляторної політики.

 - Ми формуємо прозорі й неупереджені умови ведення бізнесу в країні. Ми вже суттєво удосконалили дозвільну систему та сферу ліцензування, - сказав Глава держави.

За його словами, в Україні вже зменшено кількість дозволів, запроваджено декларативний принцип та принцип мовчазної згоди при отриманні документів дозвільного характеру, видачу дозволів виключно через дозвільні центри за принципом «єдиного вікна», визначено критерії та періодичність проведення планових перевірок суб’єктів господарювання.

З метою зниження адміністративного тиску на бізнес ми вже ліквідували більшу частину дублюючих функцій державних органів. Ця робота в рамках адміністративної реформи триватиме й далі, - запевнив Віктор Янукович.

Він зазначив, що особливу увагу влада приділяє створенню ефективного механізму захисту прав власності.

- Це один з головних напрямків реформування системи правоохоронних органів та судоустрою, - підкреслив Президент.

За його словами, нова редакція закону про прокуратуру та зміни до Конституції, які посилять незалежність суддів від політичного впливу, пройшли експертизу та отримали схвальну оцінку Венеціанської комісії.

- Завдяки цим змінам бізнес буде захищений від незаконних судових рішень та нелегального тиску правоохоронців, - наголосив Глава держави.

 

Підготовлено за матеріалами прес-служби Президента 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 888-го дня війни

«Зміни в проєкті не повинні вплинути на термін виконання робіт», – Іван Федоров щодо відбудови будинку по пр. Соборному, 44

Як протидіяти торгівлі людьми: у Запоріжжі провели круглий стіл

Житлові субсидії: як заощадити під час опалювального сезону

Запрацював сервіс для подання заяв до міжнародного Реєстру збитків

Сервіс єПідприємець: як відкрити бізнес під ключ за однією заявою

Окупанти продовжили незаконний арешт кримськотатарським активістам

СБУ повідомила про підозру ще 7 колаборантам, які перейшли до окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Запорізький бізнес: економити електроенергію – це важливо

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.07.2024

Впродовж доби окупанти 440 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 887-го дня війни