Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Мільярд гривень інвестицій в наступному році - в Запоріжжі відкриють нове спільне підприємство «ЗЕРЗ» та « SKODA TT »

4 листопада 2013 - 14:18

Мільярд гривень інвестицій в наступному році - в Запоріжжі відкриють нове спільне підприємство «ЗЕРЗ» та « SKODA TT »

Вже в грудні цього року в Запоріжжі з'явиться нове спільне підприємство. На базі «Запорізького електровозоремонтного заводу» разом з чеською компанією «SKODA TT» буде організовано виробництво сучасних електровозів, які в майбутньому оновлять парк локомотивів ДП «Укрзалізниця». Про це розповів керівник запорізького підприємства Віталій Бондаренко під час апаратної наради в облдержадміністрації. За його словами, наразі вирішуються всі юридичні питання і вже на початку має розпочатися  зведення нового виробництва на території ПрАТ «ЗЕРЗ».

- За планом у 2015-му році, в першому кварталі, ми спільно з «SKODA TT» вже повинні випустити два електровози. Всього в 2015-му році ми маємо довести виробництво до показника 6 електровозів. Поступово збільшуючи потужності, в 2018-му році ми повинні випускати вже 25 електровозів. На сьогодні проведено дуже багато роботи, узгоджений статут. У грудні буде створено спільне підприємство і почнеться робота з будівництва нового, навіть не цеху, а заводу, який вироблятиме електровози. Ми плануємо залучити інвестиції на будівництво та обладнання близько одного мільярда гривень, - розповів голова правління ПрАТ «Запорізький електровозоремонтній завод» Віталій Бондаренко.

Появу спільного підприємства «ЗЕРЗ» і «SKODA TT» голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко вважає наочним доказом інвестиційної привабливості запорізького регіону. Адже, незважаючи на суттєву конкуренцію, саме запорізькій  компанії вдалося стати основою для  майбутнього виробництва.

- Охочих перетягнути цю інвестицію в один мільярд гривень було, крім нас, як мінімум, три компанії. У цій боротьбі ми перемогли. Найголовніше, що всі плани, які були намічені, були реалізовані. Для регіону це, насамперед, 350 нових робочих місць, а також додаткові бюджетні надходження. Крім того, це робочий майданчик та збереження заводу, який має героїчну  трудову історію. На сьогодні «ЗЕРЗ» в п'ятірці найбільш важливих інвестиційних проектів Запорізькій області, - наголосив Олександр Пеклушенко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 888-го дня війни

«Зміни в проєкті не повинні вплинути на термін виконання робіт», – Іван Федоров щодо відбудови будинку по пр. Соборному, 44

Як протидіяти торгівлі людьми: у Запоріжжі провели круглий стіл

Житлові субсидії: як заощадити під час опалювального сезону

Запрацював сервіс для подання заяв до міжнародного Реєстру збитків

Сервіс єПідприємець: як відкрити бізнес під ключ за однією заявою

Окупанти продовжили незаконний арешт кримськотатарським активістам

СБУ повідомила про підозру ще 7 колаборантам, які перейшли до окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Запорізький бізнес: економити електроенергію – це важливо

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.07.2024

Впродовж доби окупанти 440 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 887-го дня війни