Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Покровський ярмарок має стати карнавалом творчих колективів Запоріжжя та всього регіону»

21 жовтня 2013 - 13:02

Олександр Пеклушенко: «Покровський ярмарок має стати карнавалом творчих колективів Запоріжжя та всього регіону»

Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко під час щотижневої апаратної наради підбив підсумки святкування 70-річчя визволення Запорізької області від німецько-фашистських загарбників і нагородив організаторів та учасників святкових заходів.

На початку наради до уваги присутніх було запропоновано кілька відеосюжетів про святкові заходи, які відбулися протягом останніх двох тижнів.

- Я пишаюся тим, що відбувалося на Запоріжжі в ці святкові дні. Люди, задіяні в організації та проведенні святкових заходів, доклали колосальних зусиль для реалізації цілей, які було поставлено. Але нам треба виходити на системний рівень при організації подібних заходів: повністю відмовлятися від продажу алкогольних напоїв та робити акцент на духовності й творчості. Покровський ярмарок має стати карнавалом творчих колективів усього регіону. Наразі 90% культурної складової – це результати роботи області, і лише 10% - обласного центру, і цей показник Запоріжжя має значно підвищувати, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Керівник області окремо подякував генеральному директору Національного заповідника «Хортиця», адже саме на острові відбулася значна частина святкових заходів. Він зазначив, що від музею буде зроблено спуск до Дніпра, а на території заповідника буде забезпечено більш комфортні умови для туристів.

- Украй важливо розв’язати проблему з транспортним забезпеченням. Не кожна родина з маленькими дітьми може пройти пішки 1,5 км від зупинки до музею, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Окремо очільник регіону торкнувся військово-історичної реконструкції бойових дій зі звільнення м.Запоріжжя, яка відбулась 13 жовтня у Партизанській балці.

- Недаремно цю реконструкцію внесено до Книги рекордів України як  наймасштабнішу в країні військово-історичну реконструкцію часів Великої Вітчизняної війни. Переконаний, що нічого подібного не було не тільки в Україні, а й у всьому світі. Так, були великі проблеми з транспортом, серйозні затори на дорогах, але враховуючи, що пасажиропотік по дорогах, які ведуть до балки, збільшився у 20-30 разів, цього було не запобігти. Головне, що не було ніяких ризиків, пов’язаних із безпекою людей, а цей захід залишив гідний слід у серцях громадян, які були на реконструкції, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Керівник області підкреслив, що організатори виконали два найважливіших завдання. По-перше, продемонстрували увесь жах та трагізм війни, по-друге, показали патріотизм радянських солдатів, їх безмежний героїзм.

Наприкінці наради Олександр Пеклушенко нагородив організаторів та учасників святкових заходів.



Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 888-го дня війни

«Зміни в проєкті не повинні вплинути на термін виконання робіт», – Іван Федоров щодо відбудови будинку по пр. Соборному, 44

Як протидіяти торгівлі людьми: у Запоріжжі провели круглий стіл

Житлові субсидії: як заощадити під час опалювального сезону

Запрацював сервіс для подання заяв до міжнародного Реєстру збитків

Сервіс єПідприємець: як відкрити бізнес під ключ за однією заявою

Окупанти продовжили незаконний арешт кримськотатарським активістам

СБУ повідомила про підозру ще 7 колаборантам, які перейшли до окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Запорізький бізнес: економити електроенергію – це важливо

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.07.2024

Впродовж доби окупанти 440 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 887-го дня війни