Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Буде агропромислова економіка – не буде занедбаних сіл, незатребуваних лікарень та шкіл»

21 жовтня 2013 - 09:36

Під час робочої поїздки до Мелітопольського, Приазовського, Чернігівського та Пологівського районів голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко відвідав ПАТ «Пологівський олійноекстракційний завод», ознайомився з його роботою та поспілкувався з трудовим колективом.

Завод введено в експлуатацію в грудні 1974 року, це сучасне високотехнічне підприємство з повним циклом виробництва: від попередньої підготовки насіння до остаточної очистки олії методом дезодорації і розфасування її в полімерну тару.

- Наш завод - один з найпотужніших в Україні та країнах СНД з переробки олійних культур, і являє собою єдиний комплекс цехів і допоміжних підрозділів з розвинутою інфраструктурою. На сьогодні завод має можливість переробляти 550 тис. тонн насіння  соняшника за рік. За  добу переробляється 2000 тонн  насіння, випускається 800 тонн олії та 650 тонн шроту, - повідомив голова правління ПАТ «Пологівський олійноекстракційний завод» Валерій Остроушко.

На підприємстві є всі необхідні склади сировини і готової продукції: елеватор насіння місткістю 74 тис. тонн, елеватор шроту місткістю 5000 тонн, олійнобакове господарство місткістю 20 тис. тонн олії. Роботу основного виробництва забезпечують допоміжні цехи і дільниці.

З метою зниження собівартості продукції, зменшення витрат ресурсів та навантаження на  довкілля на підприємстві впроваджується цільова програма, спрямована на поліпшення його технічно-екологічних показників.

На підприємстві здійснено розробку технічної документації, монтаж та запуск лінії з вимороження та дезодорації олії виробництва Німеччини в цеху рафінації та італійської лінії фасування олії. Свою ефективність довела нова лінія з паралельної переробки таких сільськогосподарських культур як насіння соняшника та бобів сої.

Продукція Пологівського олійноекстракційного заводу представлена в усіх регіонах України, а також у  Росії,  Білорусі,  Польщі, Чехії, Грузії, Вірменії, Туреччині, Італії, в країнах Балтії.

Олександр Пеклушенко після ознайомлення зазначив, що такі підприємства – гідний приклад для наслідування.

- Мене дуже вразила і технологічна частина, і масштабність, і автоматизація виробництва на підприємстві. Я відвідував аналогічні заводи за кордоном і можу з упевненістю сказати, що це підприємство знаходиться на крок попереду, і ми лідери з вироблення та переробки соняшника. Головне – те, що ця культура дає можливість утримувати економіку сільськогосподарських підприємств, а буде економіка – не буде занедбаних сіл, незатребуваних лікарень та шкіл, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Посадовець нагородив кращих працівників Пологівського олійно-екстракційного заводу грамотами облдержадміністрації.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 888-го дня війни

«Зміни в проєкті не повинні вплинути на термін виконання робіт», – Іван Федоров щодо відбудови будинку по пр. Соборному, 44

Як протидіяти торгівлі людьми: у Запоріжжі провели круглий стіл

Житлові субсидії: як заощадити під час опалювального сезону

Запрацював сервіс для подання заяв до міжнародного Реєстру збитків

Сервіс єПідприємець: як відкрити бізнес під ключ за однією заявою

Окупанти продовжили незаконний арешт кримськотатарським активістам

СБУ повідомила про підозру ще 7 колаборантам, які перейшли до окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Запорізький бізнес: економити електроенергію – це важливо

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.07.2024

Впродовж доби окупанти 440 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 887-го дня війни